Prvými šťastlivcami sú nemeckí používatelia.

Android 9.0 Pie bol predstavený už v auguste 2018 a väčšina výrobcov tradične potrebuje niekoľko mesiacov na to, aby upravili softvér a aktualizovali (aspoň) niektoré vlajkové zariadenia na najnovšiu verziu OS. Je pomerne známe, že práve Samsung sa s aktualizáciami príliš neponáhľa a prináša ich o niečo neskôr, ako niektorí ďalší veľkí hráči.

Dávame do pozornosti aj článok – Toto sú najlepší a najhorší výrobcovia smartfónov z hľadiska vydávania aktualizácií systému Android.

Niektorí používatelia Samsung zariadení sa konečne dočkali aj najnovšej príchute Androidu. Pre prvých majiteľov smartfónu Galaxy Note 9 je čakanie na konci. Teda aspoň pre tých, ktorí žijú v Nemecku. Tieto informácie pochádzajú od SamMobile a zatiaľ nie je známe, že by sa aktualizácia stabilnej verzie objavila aj v ďalšom regióne.

Je aj akýmsi trendom posledných rokov, že výrobcovia uvoľňujú beta verzie operačného systému a umožňujú tak používateľom vyskúšať najnovšie funkcie (s nižšou stabilitou OS) o niečo skôr. Pre výrobcov je na druhej strane veľmi dôležitá spätná väzba, aby sa stabilná verzia vyhla akýchkoľvek softvérových chýb a nedostatkov.

Aktualizácia pre Galaxy Note 9 má označenie N960FXXU2CRLT a spolu s Androidom 9 Pie, prináša aj januárovú bezpečnostnú záplatu. Je bežné, pokiaľ je aktualizácia pre zariadenie dostupná, dostanete o nej oznámenie. Pokiaľ chcete aktualizáciu vyhľadať ručne, choďte do Nastavenia > Aktualizácia softvéru > Stiahnuť aktualizáciu ručne. Týmto spôsobom môžete vyvolať aktualizáciu o niečo skôr, ako by prišla automaticky.

Pre používateľov zariadení od Samsungu je prechod na Android 9 zásadným vylepšením a hlavne zmenou. S príchodom novej verzie OS totiž majitelia vybraných zariadení získajú aj úplne novú verziu nadstavby s prepracovaným používateľským rozhraním a názvom One UI.

Samsung plánoval aktualizovať svoje zariadenia okolo 15. januára a vzhľadom na to, že je dnes iba 4., tak tentokrát by to mal Samsung stihnúť ešte v predstihu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Vianočný darček od Samsungu: Galaxy S9 a S9+ dostávajú aktualizáciu na Android 9.0

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.