Pekný telefón s veľkým displejom. Keby nebol tak žalostne pomalý. Je to telefón v nižšej strednej triede a tomu odpovedá výbava a cena. Ocenili sme 6-palcový displej, no výrobca o ňom hovorí ako o Infinity displeji. Náš odkaz znie: „Nie všetko, čo je displej, je zároveň Infinity.“

Tento displej totiž nemá ani tenké orámovanie, ani výrez, ani zaoblené rohy. Skrátka je to bežný displej. Výrobca použil na dnes možno netradičný krok a umiestnil čítačku na hranu smartfónu. Nám sa to páčilo a je to dobrý spôsob odomykania telefónu. Buďte ale trpezliví. Prst stačí iba priložiť, netreba stláčať zároveň fyzické tlačidlo. Je tu ale iba procesor Snapdragon 425, takže odomknutie telefónu trvá celú sekundu.

Reproduktor sa presunul na pravú hranu a naspodku zostal iba audiokonektor a nabíjací konektor microUSB. V balení je nabíjačka s výkonom 5 W. Trpezliví musíte byť aj pri nabíjaní. Toto je pomalá nabíjačka a ešte má aj krátky USB kábel.

Dvojica fotoaparátov 13 + 5 Mpx je zameraná na vytváranie rozostrených fotoaparátov, zaujímavosťou je predný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a LED svetlom. To môže byť automatické alebo trvalo zapnuté/vypnuté. Fotky robí pomerne dobré, lepšie ako hlavný fotoaparát. Jeho najväčšou slabinou nie sú ani tak nočné snímky alebo slabé HDR ale to, že je pomalý. Na video sa príliš nehodí, fotografovať s ním ale dokážete. Aj v tejto kategórii s ním spravíte pekné denné fotky. Treba si len počkať, kým na ne objektív zaostrí.

Telefón má podporu pre Dual SIM a samostatný slot na pamäťovú kartu. A to sa cení. Modelu Galaxy J6+ by pomohla jednoduchšia nadstavba. Táto od Samsungu je vynikajúca, keď máte telefón za 900 eur. Ak ju ale dáva výrobca na smartfóny v tejto cenovej relácii, bude spomaľovať systém. Je tu Zabezpečený priečinok ako aj Samsung Cloud a synchronizácia nastavení. Tiež aj všetky grafické možnosti a funkcie, ktoré hardvérovo tento telefón podporuje. Zároveň sa ale prejavuje menej plynulý priebeh pri nastavovaní systému, o spúšťaní aplikácií nehovoriac.

Tiež sme ocenili podporu pre Dolby Atmos. Na prehrávanie hudby alebo filmov je to dobrá funkcia. Telefón sa dá odomykať tvárou. Nie je ale také svižné ako napríklad u Honor 8X. Na odomknutie si počkáte takmer 2 sekundy. Aj napriek tomu, že nejde o superrýchly smartfón, dajú sa na ňom hrať hry. Bežné hry, ktoré nepredstavujú vrchol v 3D grafike si zahráte bez problémov. Vyskúšali sme to, takže žiadne obavy.

Model telefónuSamsung Galaxy J6+ DUOS
Operačný systémAndroid 8.1, aktualizácie 1. 9. 2018
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM/ROM/iná [GB]3/32
ProcesorSnapdragon 425, 4-jadrový, 1,4 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/rozlíšenie [bodov]6/720 × 1480, 18,5 : 9
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 512 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4,2 BGN, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát/video13 Mpx (f/1.9)
+ 5 Mpx, f/2.2, Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát/video8 Mpx, f/1.9, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3300 mAh
Rozmery [mm]/hmotnosť [gramov]161 × 77 × 8/178
KonektormicroUSB, 5 W
ZapožičalSamsung
Cena [EUR s DPH]229
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score41830
PCMark for Android – Performance3330
3DMark Sling Shot Extreme – Total68
Graphic54
Physics880
VRMark Amber Room – Totalnie je kompatibilné
A1 SD Bench – RAM [MB/s]2480
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]201/neprebehol
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava2/5
Rýchlosť2/5
Výdrž4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • konštrukcia
  • sklenený dizajn
  • čítačka odtlačkov naboku
  • LED svetlo na selfie fotoaparát
  • rozhranie Samsung Experience

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • pomalý systém

Verdikt

Samsung Galaxy J6+ DUOS má dva fotoaparáty a väčšiu kapacitu RAM. Rýchlejší bude len o kúsok, a to pri používaní viacerých aplikácií. Nepriplácate si ale 50 eur za rýchlosť, ale za dva fotoaparáty a navýšenie o 1 GB RAM.

Cena: 229 EUR

Zapožičal: Samsung

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.