Apple Watch majú svoje postavenie na trhu niekoľko rokov neohrozené a tešia sa veľkej popularite.

Počas rokov sa tieto hodinky dostali medzi najpredávanejšie a inšpirovali aj tradičných výrobcov zo Švajčiarska. Najnovším počinom v sérii bizarných ponúk je Swiss Alp Watch Concept Black od H. Moser, ktorý je tak drahý, že tu končia všetky žarty. Pokiaľ vezmeme v úvahu, že Apple Watch Series 4, nie sú za cenu 469 eur najlacnejšie, tak čo povedať na sumu 350 000 dolárov?

Napriek zásadným rozdielom v cenách, sú si však klasické Apple Watch a Swiss Alp Watch Black veľmi podobné. Majú rovnaký obdĺžnikový tvar so zaoblenými rohmi s kovovým rámom obklopujúcim sklenenú stenu. Zásadný rozdiel pri Alp Watch je v skutočnosti v tom, že nemajú displej. Prečo? Lebo sú mechanické. Dokonca sa do ceny 350 000 dolárov nedostala jedna maličkosť, akou je ciferník. Koniec koncov ho hodinky ani nepotrebujú, pretože nemajú ani ručičky.

Pokiaľ chcete zistiť, koľko je vlastne hodín, tak nie je potrebné sa na hodinky pozerať, stačí iba počúvať. Alp Watch Concept Black je akýmsi návratom ku koreňom. Pokus o eliminovanie veľkého množstva funkcií dnešných smart hodiniek, a snaha obmedziť ich iba na informovanie o čase, má prinavrátiť pravú podstatu týmto hodinkám. Toto tvrdenie o Alp Watch Concept Black je pomerne odvážne, nakoľko ani neukážu, koľko je hodín.

Vyzerajú dobre, aj keď

Ako si nastavíte čas?

Netreba v týchto hodinkách hľadať mimozemské technológie. Je to pomerne prosté. Čas si nastavuje používateľ sám a to aj napriek tomu, že nakoniec mu hodinky ten čas ani nezobrazia.

Systém nastavenia času je diskrétny s ovládaním cez korunku. Označenie vyryté na korunke sprístupní nastavenie času, ktorý má byť korigovaný pomocou stupnice. Tá sa objaví len pri vytiahnutí korunky, pričom dvanásť indexov predstavuje päť minút. Je to jemný systém, ktorý rešpektuje minimalistického ducha modelu. Len tá cena.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Apple Watch 4, alebo radšej auto? Caviar si za luxus pýta takmer 44 000 dolárov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.