Juraj Koreň, profesionálny paraglajdista, horolezec, cestovateľ a dobrodruh sa ako druhý Slovák v histórii zúčastní najextrémnejších dobrodružných pretekov 

Juraj Koreň, víťaz súťaže CATAPULTUJ SVOJ SEN z roku 2017, profesionálny paraglajdista, horolezec, dobrodruh a ambasádor značky CAT sa ako jediný Slovák zúčastní prestížnych svetových pretekov Red Bull X-Alps, ktoré sa konajú každé dva roky. Spoločnosť mu, samozrejme, bude aj na týchto pretekoch robiť smartfón CAT.

Red Bull X-Alps je jedným z najextrémnejších dobrodružných pretekov svojho druhu na svete a Juraj sa ho zúčastní ako historicky druhý Slovák. Prvým bol Peter Vrabec, ktorý preteky v roku 2007 však nedokončil. Týchto prestížnych pretekov sa má šancu zúčastniť iba 32 najlepších a spomedzi Čiech a Slovenska bol vybraný práve Juraj Koreň, ktorý k tomu dodal: „Pre mňa je to splnenie jedného obrovského sna malého chalana, ktorý si povedal, že nič nie je nemožné!

Na preteky sa Juraj snažil dostať aj počas minulých ročníkov, ale až dnes sa mu podarilo prebojovať medzi špičku, kvôli čomu skutočne dlho a poctivo trénoval a zúčastňoval sa rôznych podobných pretekov, ako napr. X-Pyr (Pyreneje) a X-Berg (Dračie vrchy). Red Bull X-Alps je pretek, ktorý začína v Salzburgu už 16. júna a končí v Monaku. „Je to najväčšia, najťažšia a najprestížnejšia súťaž, o ktorej všetci piloti básnia. Štart a live-trackingový ošiaľ si takmer nikto nenechá ujsť,“ teší sa nadšene Juraj a dodáva: „Samozrejme, na preteky si so sebou vezmem aj svoj obľúbený CAT, ktorý ma nesklamal počas tréningov v opustených krajoch bez ľudí a ciest, kde bol mojim spoločníkom s gigabajtami offline máp a reliéfom. Za ten čas sme si na seba zvykli a konečne si tak môžem byť absolútne istý, že ma môj telefón nesklame, aj keď dostane poriadne zabrať.

Okrem úspešnej nominácie na štart pretekov Red Bull X-Alps sa Juraj chystá pokračovať aj v projekte Seven Virgin Summits, v rámci ktorého po Antarktíde skúsi zdolať a zletieť Grónske vrchy s padákom na chrbte.

O telefóne CAT S61

CAT S61 disponuje integrovanou termokamerou FLIR s vylepšeným softvérom pre vyšší kontrast obrazu a väčší teplotný rozsah až do 400 stupňov Celzia, a so zvýšeným rozlíšením z VGA na HD, ktorý sa podpísal na optimalizácii kvality obrazu využívajúc technológiu MSX. CAT S61 tiež obsahuje snímač kvality vzduchu od spoločnosti Sensirion, ktorý upozorňuje používateľov na vysokú úroveň znečisťujúcich látok v ovzduší (napr. prchavé organické zlúčeniny, apod.) vo svojom pracovnom prostredí. Vlajková loď sa tiež pýši laserovým meraním vzdialenosti, ktoré dokáže merať vzdialenosti medzi bodmi až do 10 m, potom vypočítať plochu a prepínať medzi metrickými a imperiálnymi meraniami. Všetky údaje sú uložené v obraze, takže je možné vykonať alternatívne odhady merania alebo vykonať úpravy bez návratu do miestnosti.

Telefón je možné zakúpiť u vybraných operátorov alebo vo viacerých obchodoch za maloobchodnú cenu 819 eur.

Značky: