Google dnes definitívne začína vypínať svoju sociálnu sieť.

8 rokov od jej spustenia zaniká. Sociálna sieť, ktorú Google stvoril s úmyslom konkurovať Facebooku, nikdy nedokázala prekročiť tieň svojho konkurenta a to napriek enormnej snahe firmy uspieť  aj na tomto poli. Už od februára Google znemožnil vytváranie nových účtov a počnúc dneškom začína s mazaním obsahu.

2. apríla sa váš Google+ účet aj všetky vytvorené stránky na Google+ vypnú a začneme s mazaním obsahu spotrebiteľských účtov„, uviedla firma v oficiálnom vyhlásení koncom januára tohto roku. Dôvodom je minimálny záujem zo strany používateľov, ktorí uprednostňujú predovšetkým Facebook, Instagram či Twitter. Sociálnej sieti od Googlu nepomohlo ani odhalenie bezpečnostnej chyby, ktorá mohla teoreticky sprístupniť niektoré súkromné dáta z používateľských profilov pripojeným aplikáciám. Chyba sa týkala takmer pol milióna používateľských účtov.

Vypnutie sa týka iba verzie Google+ pre bežných spotrebiteľov. Google+ pre firmy, ako nástroj pre efektívnejšiu komunikáciu a produktívnejšiu vnútropodnikovú spoluprácu v podnikoch a firmách, ostáva naďalej plne funkčný.

 

Prečítajte si aj:

Služba Fotky Google prináša automatické orezanie dokumentov a blokov