Spoločnosti Asus a Tencent Games oznámili spoluprácu na pripravovanom hernom smartfóne, ktorý sa má predstaviť v Číne.

Nová spolupráca bola oznámení prostredníctvom sociálnej siete Weibo. Asus bude podľa dostupných informácií spolupracovať so spoločnosťou Tencent na nadchádzajúcom Asus ROG smartfóne. Herná divízia spoločnosti Tencent je vydavateľským gigantom videohier v Číne. Z tohto partnerstva získa spoločnosť Asus pri jej novom ROG smartfóne lepšie optimalizovaný herný výkon. Smartfón sa má predstaviť v Číne počas júla.

Spoločnosti oficiálne potvrdili svoju spoluprácu v stredu, 5. júna. Do spoločného projektu vložia svoje know-how a podporia tak hlbokú integráciu softvéru a hardvéru na pripravovanom hernom mobilnom zariadení ROG Phone 2.

Očakávame, že spoločnosť Tencent poskytne hernú sadu nástrojov a „optimalizátorov“, ktoré sa postarajú o nekompromisný herný výkon Asus ROG Phone 2. Do predstavenia ROG Phone 2 zostáva ešte zopár týždňov, takže o nové informácie z prostredia spoločnosti, ako aj o informácie o telefóne počas tohto obdobia nebude núdza.

Podľa niektorých zdrojov by mal telefón dostať až 120Hz displej, čo je aj celkom logický posun vo výbave. Už prvá generácia ROG Phone mala vo výbave 90Hz displej. Očakávame aj „povinnú jazdu“ v podobe čipsetu Snapdragon 855 a veľkej porcie pamäte RAM.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ROG Phone: Prvý skutočne herný smartfón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.