Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aby nemocnice, strategické podniky a inštitúcie mohli aj v čase núdze pre koronavírus fungovať bez obmedzení a strachu z hackerských útokov, ponúkajú experti na kyberbezpečnosť svoju pomocnú ruku.

„Nedokážeme pomôcť v boji proti koronavírusu, môžeme však prispieť k tomu, aby ho zdravotnícke zariadenia zvládali bez obavy, že ich systémy zasiahnu hackerské útoky,” hovorí Pavol Draxler, odborník na kyberbezpečnosť z Binary Confidence.

Binary Confidence sa preto rozhodla prispieť svojím dielom. Ponúka zdravotníckym zariadeniam, ale aj verejným inštitúciám a strategickým podnikom pomoc pri zvládaní kybernetických incidentov s využitím svojho akreditovaného CSIRT tímu.

„Ponúkame možnosť vzdialeného monitorovania ich systémov na správu a zaznamenávanie IT bezpečnostných udalostí (SIEM) a to nonstop 24 hodín 7 dní v týždni počas celého obdobia karantény,” konštatuje Pavol Draxler.

Pomoc však experti ponúkajú aj bežným občanom. „Vytvorili sme mail korona@binconf.com, na ktorý nám môžu posielať podozrivé phishingové maily alebo informácie o podozrivých webstránkach v súvislosti s Covid19,” dodáva Pavol Draxler.

Experti na kyberbezpečnosť tak dúfajú, že sa im podarí eliminovať priam hyenistické správanie určitej skupiny ľudí, ktorí aj takýmto spôsobom chcú profitovať na globálnom stave núdze.

Značky: