Logitech Z533 je hudobný systém v konfigurácii 2.1. To znamená, že súčasťou je aj basový reproduktor.

Využitie nájdu ako ozvučenie počítača alebo obývačky. Vyzerajú nenápadne a povrchová úprava satelitov je plastová s matným dokončením. Spodná časť sa leskne ako aj okolie odhalených meničov. Vyzerajú veľmi dobre a v tomto smere oceníte fakt, že nie sú celé lesklé. V tom prípade by malé otretie mohlo na nich spôsobiť škrabance. Subwoofer je z MFD dosky a takisto je matný.

Jeho dynamika je skutočne silná, prakticky nebudete potrebovať vyladiť nízke tóny na maximum. To môžete priamo na kruhovom ovládači. Tam je prepojenie AUX aj na slúchadlá. V prípade zapojenia slúchadiel budete mať konfiguráciu zvuku 2.0, teda bez basového reproduktoru. Ovládanie hlasitosti cez kruhový potenciometer je vynikajúce a ľahko si naň zvyknete. Na časti jeho obvodu je posuvný prvok, ktorým ladíte intenzitu nízkych tónov.

logitech_z533-5_3_nowat

Výhodou riešenia v obývačke je pripojenie ďalšieho vstupu, napríklad TV, DVD prehrávača alebo hernej konzoly. Zostavu sme testovali pripojením k počítaču, no tu bol dosť problém vyladiť vysoké tóny. Ich intenzita sa nám zdala vysoká aj pri znížení ich intenzity ekvalizérom. Veľa závisí od vstupného zariadenia.

Pripojili sme ho aj k Sony Walkmanu A15 a dosiahli o poznanie lepšie výsledky. Stredy a výšky boli zreteľné, no už nie také výrazné. Ideálne rozloženie zostavy je v priamom dosahu používateľa. Basový menič je vhodné umiestniť bližšie k používateľovi, inak sa jeho efekt mierne stráca. Ak budete reproduktory používať s počítačom, pokojne si dajte subwoofer na stôl.

logitech_z533-2_3_nowat

Celkový výkon 60 W je rozložený do dvoch satelitov s 2 × 15 W a 30 W subwoofera. Výhodou je výkon 12 W v špičke. Vďaka tomu má zostava veľkú rezervu a po úprave intenzity basov môžete rovnako dobre prehrávať hudbu pri nižších aj vyšších hlasitostiach.

Cena: 89,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.