Herné smartfóny sú robustné, s vysokým výkonom a po dizajnovej stránke príliš nevynikajú.

Rovnako nie sú určené pre masy. Ale ak ste niekým, kto sa nestará o vzhľad alebo hmotnosť svojho smartfónu, tak vás herná novinka od Asusu pravdepodobne poteší. Asus minulý rok vydal telefón ROG Phone 2 a získal miesto na zozname Most Wanted AP. Teraz spoločnosť odhalila nástupcu tohto zariadenia. Telefón ROG Phone 3 je pritom pravdepodobne výkonnejší ako váš domáci počítač.

asus rog phone 3

Zdroj: Asus

ROG Phone 3 je postavený na hranie hier najvyššej úrovne, takže smartfón je vybavený najvýkonnejším čipsetom Snapdragon 865+ s podporou 5G. Amoled displej s uhlopriečkou 6,59-palca by mal počas hrania hier poskytovať skvelý vizuálny zážitok aj vďaka obnovovacej frekvencii 144 Hz. Spoločnosť tiež vylepšila svoj systém AirTrigger, ktorý tradične používa citlivosť na tlak, aby sa zlepšila celková kontrola pri hrách.

Špecifikácie a ceny sa líšia v závislosti od regiónu. V Európe za cenu 999 eur táto herná novinka poskytne 12 GB RAM a 512 GB úložného priestoru, alebo môžete za doplatok 100 eur získať herný smartfón s až 16 GB RAM. K dispozícii je tiež lacnejšia verzia „Strix Edition“, ktorá sa spolieha na štandardný čipset Snapdragon 865 s 8 GB RAM a 256 GB úložného priestoru. Tento model je dostupný od 799 eur.

Čipová sadaQualcomm Snapdragon 865+. Snapdragon 865 pre Strix Edition.
OSAndroid 10 s ROG UI
RAM12/16GB in Europe, 8/12GB in India. 8GB for Strix Edition.
Pamäť512GB v Európe, 256GB Strix Edition. UFS 3.1
Displej6.59″ AMOLED 1080 × 2340, HDR10+, 144Hz
Batéria6000 mAh, 30W rýchle nabíjanie Quick Charge 4.0
Predný fotoaparát24 Mpx
Zadné fotoaparáty64 Mpx hlavný, 13 Mpx širokouhlý, 5 Mpx makro
KonektivitaWiFi 6, Bluetooth 5.1, NFC
Rozmery171 × 78 × 9.9 mm, 240 gramov
PortyUSB-C
Farebné prevedenieBlack Glare
Biometrické zabezpečenieZabudované čítačka odtlačkov prstov
ASUS ROG Phone 3

Zdroj: Android Police

Gamepad Kunai 3 premení telefón na mobilný herný systém

Spolu s telefónom ROG 3 spoločnosť ASUS predstavila počas virtuálneho uvedenia noviniek množstvo herných doplnkov a periférnych zariadení. K dispozícii je ovládač Kunai 3, ktorý pridáva do telefónu ovládacie prvky, ktoré sú podobné ovládaču z klasickej konzoly. Hráči môžu pomocou ROG Clip pripojiť telefón k ovládačom PlayStation, Stadia alebo Xbox. Dock 3 navyše poskytuje možnosť duálnej obrazovky.

Počas konferencie sme spoznali aj nové herné slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku, ktoré sa pripájajú cez USB-C. 

Novinka z dielne spoločnosti Asus pravdepodobne neosloví masy, ale je celkom zaujímavé sledovať, aký výkon sa dokáže vtesnať do takmer štandardného smartfónu. Vášniví hráči tento počin určite ocenia.

Zdroj: Asus

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord oficiálne: OnePlus sa vracia ku koreňom, nový smartfón bude v predaji aj na Slovensku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.