Do skrinky Fractal Meshify 2 XL sa zmestí ale naozaj kopec komponentov. Nebudete mať úzke hrdlo, kam dať najnovšiu a poriadne dlhú grafickú kartu alebo ako si vytvoriť naozaj obrovský dátový sklad.

Fractal Meshify 2 XL

Fractal Meshify 2 XL

Táto skrinka sa práve dostáva na trh, my sme si ju vyskúšali medzi prvými. K dispozícii je v čiernej a sivej farbe, bočná strana je pre väčší efekt presklenená. Je v podobe veže a dá sa dobre neskôr rozširovať prídavnými komponentami. Meshify 2 XL vychádza z dizajnu skrinky Define 7 XL a poskytuje priestranný interiér s dvojitým usporiadaním a plnou podporou základných dosiek E-ATX  i SSI-EEB. Predná strana skrinky pôsobí naozaj ikonicky.

Rozloženie úložiska ponúka rozšírenie až pre 16 klasických pevných diskov plus ďalšie možnosti pre päť diskov SSD. Predný panel bol upravený presne na základe požiadaviek od používateľov. Predný panel sa dá dať dole a takto sa dostanete k predným ventilátorom. Na prednej maske je sieťovina s nylonovým filtrom, ktorý sa takto dá pravidelne ľahko čistiť, Horná časť je tiež ľahko odnímateľná, opäť s možnosťou čistenia ventilátorov. Puzdro skrinky sa absolútne bez náradia dá otvoriť na troch stranách.

Fractal Meshify 2 XL

Fractal Meshify 2 XL

Pre lepšie chladenie sa do skrinky dajú umiestniť predné alebo horné až 480 mm radiátory. Bez toho, aby ste niečo dokupovali, vo výbave sú tri výkonné ventilátory Dynamic X2 GP-14. Skrinka Fractal Meshify 2 XL je pripravená aj na inštaláciu vodného chladenia.

Fractal Meshify 2 XL

Fractal Meshify 2 XL

Vpredu sú umiestnené tri porty vrátane jedného USB 3.1 Gen 2 Type-C. Vo vnútri je tenký  rozbočovač Nexus+2 s tromi napäťovými pripojeniami PWM a šiestimi 3-pólovými káblovými pripojeniami umiestnenými v rade. Bočné panely je možné otvoriť bez nástroja, ale dajú sa fixovať aj skrutkami pre väčšiu bezpečnosť. Skrutky sú umiestnené pod predným rámom. Vo vnútri nájdeme vertikálne prepojenia na tri grafické karty s maximálnou dĺžkou 549 mm. Napájací zdroj ATX je umiestnený dole vo vetranom priestore s dvojdielnym odnímateľným krytom. Tu sa nachádzajú aj držiaky pre pevné disky. Suché zipsy zjednodušujú správu napájacích káblov.

Celková hmotnosť skrinky je 16,5 kg, rozmery 604 × 240 × 566 mm. Cena skrinky je zhruba 218 eur s DPH. Skrinky do testu poskytol AT Computers.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.