Nové rozhranie pôsobí dospelejším dojmom.

Po menšom facelifte rozhrania Play Store TV a úplne novom používateľskom rozhraní Google TV sa nového prostredia dočká aj Android TV. Google pred pár hodinami oznámil, že začína zavádzať nový vzhľad s tromi kartami aj pre Android TV.

Nové rozhranie sa až nápadne podobá na rozhranie Google TV. Hlasové vyhľadávanie a Asistent zostávajú v ľavom hornom rohu, ale bočný panel s aplikáciami, Pozrieť ďalej a Filmy a televízia sa premiestnili na nové miesto.

Namiesto nich sú teraz v hornej časti tri karty: Domov, Objaviť a Aplikácie. Prvá z nich väčšinou vyzerá ako stará domáca obrazovka a skladá sa z obľúbených aplikácií a kanálov vrátane nedávno pridaného karuselu s odporúčaniami. 

Vstup medzi Aplikácie zobrazí všetky nainštalované aplikácie. Sekcia Objaviť je pre Android TV úplne nová. Google hovorí, že „obsahuje okrem odporúčaných trendov v službe Google aj prispôsobené odporúčania založené na tom, čo sledujete a čo vás zaujíma.“ Odporúčania vychádzajú z aplikácií a predplatných, ktoré už na platforme využívate. 

Nové rozhranie začína byť dostupné v USA, Austrálii, Kanade, Nemecku a Francúzsku. Do ďalších krajín príde „v najbližších týždňoch“. Zatiaľ nevieme, kedy bude Android 11 dostupný aj pre Android TV. Možno si budeme musieť počkať o niečo dlhšie.

Rovnako je zaujímavé, že dizajnový rozdiel medzi Android TV a Google TV sa s príchodom tejto aktualizácie výrazne zmenší.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google TV: Android TV čoskoro definitívne skončí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.