Desktopový a mobilný herný svet nie je ten istý, a tak uvidíme, či Opera zaujme.

Výrobca prehliadača Opera na počítače má aj špeciálnu verziu Opera GX určenú pre hernú scénu. Prehliadač je navrhnutý tak, aby uľahčil hráčom používanie rôznych služieb, či už Discord alebo sledovanie herných noviniek či komunikácie s ostatnými používateľmi.

V neposlednom rade pridáva aj funkcie na sledovanie zaťaženia počítača jednotlivými stránkami. Takúto verziu prehliadača môžete používať aj vy, ktorí hry veľmi nehráte. Stále je to Opera, ako ju v mnohom poznáte.

Teraz však prichádza aj na smartfóny, keďže podľa slov Opery si ju komunita pýta aj na túto platformu. V Google Play ju zatiaľ neuvidíte, ale môžete si ju stiahnuť z tohto odkazu vo forme APK súboru. Na to, aby ste si ju mohli stiahnuť pre váš iOS, je potrebné sa zapojiť do tzv. Early Access programu a na tejto stránke.

Takisto aj mobilná verzia vás bude upozorňovať na novinky z diania na hernej scéne, ktoré chcete sledovať. Budete môcť využívať rôzne témy vzhľadu ako aj funkciu Flow na synchronizáciu otvorených stránok medzi počítačom a smartfónom. Hlavným vylepšením má byť Fast Action Button, tlačidlo s rýchlymi voľbami, ktoré nahradí štandardný spôsob ovládania prehliadača.

Zdroj: Opera

Prečítajte si aj:

Koniec prehliadača Internet Explorer sa blíži: Microsoft oznámil, kedy ukončí jeho podporu

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.