Na trhu je takmer 26 rokov.

Budúcnosť je jasná, budúcnosť je Edge. Aj takto možno definovať oznámenie Microsoftu, ktorý budúci rok oficiálne ukončí podporu pre Internet Explorer 11. Podpora skončí 15. júna 2022.

Čo to znamená v praxi? Pokiaľ používate operačný systém Windows 10 vo verzii 20H2 alebo novšej, od 15. júna 2022 vám prestane fungovať program Internet Explorer, ktorý je v počítači predinštalovaný – keď sa ho pokúsite spustiť, Windows vám automaticky spustí prehliadač Microsoft Edge.

Internet Explorer sa v prípade starších operačných systémov a starších verzií systému Windows 10 automaticky neznefunkční, ale nebude už podporovaný zo strany Microsoftu a ani zo strany vývojárov. Z hľadiska bezpečnosti preto odporúčame, aby ste ho nepoužívali.

Ak aj po dátume 15. jún 2022 budete potrebovať zobraziť nejakú webovú stránku cez Internet Explorer, môžete využiť Microsoft Edge a jeho funkciu Kompatibilita s Internetom Explorerom – Povoliť opätovné načítanie lokalít v režime Internet Explorera.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Microsoft Edge 88: Tieto novinky prináša

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit