SYMFONISK predstavuje reproduktor s Wi-Fi propojením, ktorý má veľmi netradičný dizajn. IKEA ako známy dodávateľ bytového zariadenia pri tomto reproduktore spolupracovala s firmou Sonos, ktorá má mnoho skúseností so spracovaním zvuku.

Symfonisk ako obraz a reproduktor.

Symfonisk ako obraz a reproduktor. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Dizajn tohto reproduktora pripomína obraz. Má vymeniteľný predný panel a tak sa dá prispôsobiť podľa vášho vkusu. Predné panely sú dostupné samostatne, reproduktor dokáže generovať kvalitný zvuk. Väčšina ľudí si ho kúpi práve kvôli kvalite zvuku a to na zlepšenie nálady napr. v kuchyni alebo v obývačke.

Zaujímavé na tomto produkte je to, že zvuk v miestnosti vychádza z miesta, kde to určite nečakáte. Pri inštalácii ho pomocou mobilného telefónu pripojíte na domácu Wi-Fi sieť, zadáte heslo a máte vybavené. Symfonisk sa pripojí k domácej Wi-Fi sieti a takto sa dá prepojiť viacero reproduktorov v celej domácnosti.

K tomuto reproduktoru sa dodáva napájací kábel s dĺžkou až 350 cm a je vo farbe reproduktora s textilným povrchom. Na Symfonisk sa dá pripojiť ďalší napájací kábel pre spárovaný reproduktor. Súčasťou dodávky sú aj nožičky na postavenie reproduktora na zem, rovnako ako na pripevnenie na stenu. Výhodou je, že reproduktor hrá pomerne hlasno

Pomocou mobilnej aplikácie dokážete spárovať reproduktor so známymi hudobnými službami ako je napr. Spotify, Deezer, YouTube Music, Tidal (celkovo takmer 100 služieb) a z nich potom prehrávať hudbu napr. z mobilného telefónu. Na zadnej strane sú tlačidlá na nastavenia hlasitosti. Reproduktor je tiež vybavený aj technológiou Bluetooth a Apple AirPlay 2.

Predaj na Slovensku začína 15. júla v obchodnom dome IKEA a na webe IKEA.sk a dostupný je v čiernej a bielej farbe.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.