Štart iOS 14 bol v roku 2020 úspešnejší.

Tento stav je spôsobený aj z jedného dôležitého dôvodu. Už počas prvých dní po vydaní iOS 15 bolo objavených niekoľko závažných chýb. Aj tento dôvod mohol spôsobiť to, že inštalácie na iOS 15 dva týždne po vydaní výrazne zaostávajú za iOS 14.

Podľa zverejnených informácií analytickej spoločnosti si za prvé dva dni novú verziu iOS nainštalovalo len 8,59 % používateľov (pri iOS 14 to bolo 14,68 %). K 5. októbru 2021 sa pritom nová verzia iOS dostala iba na 22,22 % zariadení. V prípade iOS 14 sa v roku 2020 po dvoch týždňoch z nového operačného systému tešilo až 41,97 % používateľov.

iOS 15
iOS 15

Je potrebné spomenúť, že údaje analytickej spoločnosť Mixpanel boli zozbierané pomocou vlastnej mobilnej SDK analýzy, takže jej štatistiky môžu byť mierne skreslené. Avšak analytická spoločnosť aj v roku 2020 použila rovnakú metódu, pričom tá bola veľmi blízko skutočným číslam. 

Pri pohľade na priepastný rozdiel medzi oboma verziami je zrejmé, že ani poriadne veľká odchýlka v zozbieraných údajoch by nedohnala stratu, ktorú tento rok iOS 15 pri svojom debute zaznamenal.

Používatelia iPhonov sa tento rok s inštaláciou novej verzie iOS 15 rozhodne neponáhľajú. V budúcnosti sa to určite zlepší, pretože Apple už väčšinu problémov vyriešil.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.