Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Druhá generácia obľúbeného skenera POP 3D prišla s výraznými vylepšeniami hlavne v presnosti, kvalite, detaile, rýchlosti a vo výkone

Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámila dostupnosť Revopoint POP2, ďalšej generácie všestranného kompaktného 3D skenera. Produkt, ktorý vo všetkých oblastiach nadväzuje na svojho predchodcu, poskytuje vo svojej kategórii mimoriadnu presnosť (0,1 mm), rozsah (skenovanie kocky 20 cm až 2 m) a bezkonkurenčný výkon.

„POP2 je vybavený vylepšeným projektorom a infračervenými kamerami s vyšším rozlíšením a zdokonalenou metódou presnej a rýchlej kalibrácie,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira „Mimoriadna úroveň presnosti dosahuje 0,05 – 0,15 mm 3D dát, tzv. mračno bodov. Vďaka tomu môže POP2 snímať 3D modely s viacerými detailmi a s lepšou rozmerovou presnosťou.“

Hardvérové vylepšenie systému POP2 umožňuje skenovanie frekvenciou až 10 snímok za sekundu. Pomocou patentovaného mikroprojekčného čipu skener POP2 zaisťuje, že rýchlo získané dáta 3D mračna bodov majú ozaj vysokú presnosť.  Súčasne je tento skener vybavený vstavaným gyroskopom 6 Dof, ktorý rýchlejšie a presnejšie určuje priestorovú polohu. Znižuje tak chyby pri spájaní, zlepšuje a urýchľuje plynulosť skenovania.

Z hľadiska spôsobu použitia ide o 2-in-1 skener. POP2 je navrhnutý tak, aby fungoval ako ručný skener a zároveň ako skener stolový s použitím rotačného stolíka. Skener POP2 je kompaktný a prenosný, váži iba 195 g a je tak vhodný na cesty. Súčasťou štandardného balenia je užívateľsky prívetivý SW Revo Scan/Studio/Calibration (skenovanie, proces a kalibrácia). Skener POP2 je vybavený mnohými optimalizačnými funkciami, ktoré sú vysoko efektívne a nevyžadujú vysoký výkon pripojeného média. Na napájanie vyžaduje iba jeden USB kábel a dá sa priamo pripojiť k notebooku, tabletu a na zjednodušené 3D skenovanie aj k mobilu.

Viac o novinke sa dočítate na tejto webovej stránke.

Značky: