Na trhu by sa mal objaviť ešte tento rok.

Hoci sa predpokladá, že nová vlajková séria bude obsahovať viacero modelov, teraz sme vďaka portálu GizmoChina získali prvý pohľad na výkon jej základného modelu. Xiaomi 12S sa objavil na porovnávacej platforme Geekbench, kde nám okrem svojho výkonu odhalil aj svoju základnú výbavu.

Model Xiaomi 12S sa na platforme Geekbench objavil s číslom 2206123SC iba krátko po tom, čo bol vybavenejší model Xiaomi 12S Pro spozorovaný v certifikačnej databáze 3C. Porovnávacia platforma Geekbench nám prezrádza, že smartfón Xiaomi 12S bude vybavený osemjadrovým procesorom, ktorý má “štyri jadrá taktované na 2,02 GHz, tri jadrá s frekvenciou 2,75 GHz a jedno superjadro s frekvenciou 3,19 GHz”.

Xiaomi 12S GeekbenchZdroj: GizmoChina
Xiaomi 12S Geekbench

Tieto parametre nám tak potvrdzujú, že do výbavy tohto pripravovaného modelu sa dostane čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1, ktorá bude doplnená o GPU Adreno 730. Trojlístok parametrov ešte dopĺňa pamäť RAM, ktorá by mala byť v prípade Xiaomi 12S na úrovni až 12 GB. Po softvérovej stránke sa samozrejme očakáva nadstavba MIUI 13, ktorá je založená na Androide 12.

Model Xiaomi 12S v jednojadrovom teste GeekBench získal 1328 bodov a vo viacjadrovom 4234 bodov. Z ostatných očakávaných parametrov vyberáme – 67 W rýchle nabíjanie, 120 Hz AMOLED displej a 50 Mpx hlavný fotoaparát s logom Leica. 

Séria Xiaomi 12S bude uvedená na trh najskôr v Číne, po čom bude nasledovať globálne uvedenie (očakáva sa niekoľkotýždňový posun).

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.