Prvý telefón zo spolupráce týchto spoločností je za rohom.

Iba pred pár dňami sme informovali, že spoločnosti Xiaomi a Leica oficiálne potvrdili svoju spoluprácu. Súčasťou správy bola aj informácia, ktorá tvrdí, že prvý telefón pod ich taktovkou by mal byť predstavený niekedy v júli. Pokým staršie správy uvádzali, že z tejto spolupráce vzíde ako prvý model Xiaomi 12 Ultra, tak nové správy naznačujú niečo celkom iné.

Portál GSMArena zverejnil fotografiu, na ktorej sa nachádza údajný model Xiaomi 12S s nápisom Leica na kryte fotoaparátu. Aktuálne správy rovnako naznačujú, že súčasťou novej série budú modely 12S a 12S Pro. Keďže obidva telefóny absolvovali niektoré certifikácie, je tak možné, že na ohlásené júlové predstavenie prvých telefónov zo spolupráce Xiaomi / Leica máme ďalších dvoch horúcich kandidátov. 

Xiaomi 12S s logom LeicaZdroj: GSMArena
Xiaomi 12S s nápisom Leica

Predpokladáme, že model Xiaomi 12S (2206123SC) bude vybavený novým vlajkovým čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1. Pokiaľ sa však pozrieme na zostavu fotoaparátov, tak na prvý pohľad vyzerá identicky ako pri modeli Xiaomi 12. Pokiaľ budeme predpokladať, že Xiaomi pri modeli 12S použije rovnaký základný hardvér ako pri jeho predchodcovi, tak určitých zmien a vylepšení sa určite dočkáme. Teraz však nevieme povedať, že do akej miery sa o ne pričiní spoločnosť Leica. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.