Zdá sa, že prepracovanej aplikácia pre fanúšikov mobilnej fotografie sa dočkáme najskôr za dva mesiace.

Samsung koncom roka 2021 predstavil aplikáciu, ktorá prácu s RAW formátom posúva na novú úroveň. Aplikácia Expert RAW bola v čase uvedenia dostupná iba pre model Galaxy S21 Ultra, do ktorého priniesla funkciu, ako je viacsnímková 16-bitová podpora RAW pre hlavný, ultraširokouhlý, teleobjektív a periskopický fotoaparát. To znamená, že je možné vytvárať zábery vo formáte RAW s lepšou ostrosťou, detailmi a dynamickým rozsahom.

Podpora aplikácie samozrejme nechýbala ani pri modeloch série Galaxy S22, ktoré boli na trh uvedené začiatkom tohto roka. Používateľom takisto poskytuje väčšiu kontrolu nad výsledným obrazom zhotoveným fotoaparátmi telefónu. Neskôr sme sa dozvedeli, že Samsung má v pláne túto aplikáciu sprístupniť aj pre viacero starších vlajkových modelov. Najnovšie správy z portálu Phandroid však prezrádzajú, že tak skoro to nebude.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung zamýšľal aplikáciu Expert RAW sprístupniť pre modely Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note20 Ultra a Galaxy Z Fold2 ešte v prvej polovici roka 2022, čo sa však nestalo. V príspevku na kórejskom komunitnom fóre spoločnosti Samsung sa zdá, že plány na vydanie aplikácie Expert RAW pre vyššie uvedené telefóny sa zmenili. Na základe správy sa preto zdá, že aplikácia bude pre tieto telefóny vydaná až niekedy v septembri.

Aj keď je už teraz zrejmé, že na aplikáciu Expert RAW budú niektorí používatelia už čakať “nekonečne dlho”, sme si istí, že zo strany spoločnosti Samsung je lepšie vydať dokončenú a spoľahlivú aplikáciu neskôr, ako nejaký nedorobok.

Snáď teraz to už vyjde a aj používatelia starších vlajkových Galaxy telefónov sa nakoniec dočkajú spoľahlivej aplikácie Expert RAW.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.