Má názov Expert Raw.

Hlavná aplikácia na fotografovanie je v podaní Samsungu na vysokej úrovni. Ponúka funkcie ako Single Take, Director’s View, nahrávanie 8K videa a ďalšie. Je pritom celkom prirodzené, že aj takáto bohatá ponuka funkcií, vrátane podpory RAW formátu pre hlavný a širokouhlý fotoaparát, nie je pre skutočných nadšencov postačujúca. Samsung práve predstavil aplikáciu, ktorá prácu vo formáte RAW posúva na novú úroveň.

Aplikácia Expert Raw je aktuálne dostupná v obchode Galaxy Store v beta verzii a prináša funkcie, ako je viacsnímková 16-bitová podpora RAW pre hlavný, ultraširokouhlý, teleobjektív a periskopický fotoaparát. To znamená, že môžete vytvárať zábery vo formáte RAW s lepšou ostrosťou, detailmi a dynamickým rozsahom.

Aplikácia Expert Raw ďalej ponúka aj funkciu HDR, podporu bezstratového formátu JPEG, ovládanie profesionálneho režimu (napr. ISO, rýchlosť uzávierky, expozícia, manuálne zaostrovanie a histogram) a možnosť exportovať profily RAW do programu Adobe Lightroom.

Aktuálnou nevýhodou aplikácie Expert Raw je jej podpora iba pre model Galaxy S21 Ultra so systémom Android 12. Dobrou správou pritom je, že aplikácia neskôr dostane podporu aj pre modely Galaxy S21+ a Galaxy Tab S5e. Je tak pravdepodobné, že zoznam podporovaných zariadení sa časom rozrastie.

APK súbor aplikácie Expert Raw je dostupný k stiahnutiu na tomto odkaze, alebo prostredníctvom Galaxy Store (sprístupnenie môže trvať niekoľko dní).

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.