Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Telekom prekvapil: Na Slovensku začne predávať svoje smartfóny T Phone a T Phone Pro (VIDEO TOUCHIT)

Telekom si pripravil veľké prekvapenie – na Slovensku začne predávať svoje smartfóny T Phone a T Phone Pro. Pôjde o cenovo najdostupnejšie 5G telefóny v sieti tohto operátora. Okrem Slovenska budú v predaji aj v ďalších 8 európskych krajinách.

Základný T Phone ponúkne 6,5-palcový HD+ displej, procesor MediaTek Dimensity 700, 4 GB RAM a 64 GB úložisko s podporou microSD karty. Telefón má trojitý zadný fotoaparát s 50 Mpx hlavným senzorom a 4500 mAh batériu s podporou 15 W nabíjania. K dispozícii je aj 3,5 mm jack, avšak NFC chýba. Viac o Telekom novinkách sa dozviete v článku nižšie.

2. 7 univerzálnych adaptérov na nabíjanie smartfónov

Dobrý adaptér je na nezaplatenie. Faktom je, že nabíjať telefón a zariadenia s inteligentnými adaptérmi nie je vôbec cenovo náročné. Bežne používame adaptéry pribalené k smartfónom alebo nabíjame zariadenia cez USB kábel priamo z notebooku. Z nabíjania môžete vyťažiť viac a to špecializovaným adaptérom s jedným či viacerými výstupmi.

Pointou je, aby ste mohli nabíjať váš smartfón čo najrýchlejšie, prípadne aj ďalšie zariadenia. Vaša nabíjačka od smartfónu ho síce môže nabíjať rýchlo, no keď použijete iný smartfón, bude nabíjanie veľmi pomalé. Práve tomuto majú zabrániť špecializované adaptéry, o ktorých si prečítajte v článku nižšie.

3. Ford Grand Tourneo Connect: Život na balkánskych cestách mimo sezóny (PRVÁ ČASŤ)

Azúrovo modrý Ford, s ktorým sme strávili veľmi výživný a relatívne dobrodružný týždeň je jedným z prvých výsledkov spolupráce medzi Volkswagenom a Fordom.

Aký bol test? No predsa skvelý a poskytol veľmi veľa informácií o tomto aute, ktoré je predurčené na aktívny život, či už s rodinou alebo v rámci pracovných povinností. Týždeň s touto novinkou som mal pomerne dobre rozplánovaný, pričom prvé dva dni testu som sa „motal“ po Bratislave a okolí, kde som overil jeho využite v mestskej džungli a následne sme zahájili krátku dobrodružnú výpravu do Chorvátska mimo hlavnej sezóny, čo znamená viac pokoja na cestách, ale aj v rôznych destináciách.

Plán sme mali veľmi jasný – navštíviť rôzne zaujímavé miesta, ktoré nie sú pre našinca až tak známe, no jednoznačne sa ich oplatí vidieť. Okrem toho sme veľa jazdili aj po nespevnených cestách, čo celému tripu dodalo kus atraktivity. Pozrieme sa však najprv na auto ako také, aby ste mali predstavu, s čím sme cestovali.

4. Výstava COSMOS Discovery: Naozaj v koži kozmonauta. Aj s jedlom a ľudskými potrebami…

My sme sa na výstavu boli pozrieť tesne pred jej otvorením a prinášame naše dojmy. Výstava COSMOS začína 1. októbra, otvorená je denne od 9:00 do 20:00 hodiny, vrátane víkendov. Posledný vstup je o 18tej.

Je to svetová výstava, ktorá mapuje pilotované lety do vesmíru od ich úplných počiatkov až po súčasné a aj plánované misie. Je usporiadaná chronologicky a začína na prvými letmi, za ktorými je vtedajší Sovietsky zväz.

Zistíte, ako to bolo keď sa do kozmu dostal ruský pes Lajka, americký šimpanz Enos a nakoniec aj prvá ľudská posádka, teda Jurij Gagarin. Je tu pekne vysvetlené, kto vlastne bol za prvými kozmickými loďami (Sergej Korolev) a ako sa to niekedy v 60-tych rokoch minulého storočia vlastne stalo skutočnosťou. Viac o výstave COSMOS Discovery sa dozviete v článku nižšie.

5. Nové policajné autá budú hybridy aj elektromobily. Vlastnú anketu na Facebooku polícia napokon neakceptovala

Dokopy 705 plug-in hybridných SUV a elektromobilov má obnoviť vozový park Policajného zboru Slovenskej republiky (PZ SR). Rezort vnútra aktuálne končí vyhodnocovanie ponúk dodávateľov.

Nové autá prídu aj s novým farebným označením. Tradičné biele vozidlá so zelenými pásmi nahradí strieborná farba s neónovo žltými a modrými prvkami. Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana je kombinácia týchto farieb celosvetovo považovaná za farbu polície. Staré vozidlá však zostanú v pôvodných bielo-zelených farbách až do vyradenia z prevádzky, už ich nebudú nanovo prelepovať. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: