Autokamera Mio s označením MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO zvláda zaznamenať video v rozlíšení FullHD a s opakovacou frekvenciou 60 snímok za sekundu. Poskytuje aj upozornenia na rýchlosť a je vybavená snímačom Sony STARVIS. Kameru môžete doplniť aj o zadnú kameru.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO

Nová verzia kamery s prívlastkom PRO teraz prichádza s množstvom vylepšení, pričom ponecháva vysoké rozlíšenie (až 2,8K), pokročilý parkovací režim s detekciou vo vybraných zónach, radarové upozornenie, ako aj ochrana pred mikrospánkom (ADAS). K dispozícii je aj nočné videnie na stupnici Night Vision PRO vďaka optickému snímaču Sony STARVIS.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO

Režim parkovania zaznamenáva obraz aj bez prítomnosti vodiča

Vďaka detekcii pohybu v blízkosti kamery alebo nárazu do vozidla dokáže kamera MiVue 798 WiFi PRO vyhodnotiť a aktivovať záznam, ktorý zahŕňa nahrávanie pred nárazom alebo pohybom. Tak môžete zhromažďovať dôkazy, aj keď nie ste vo vozidle. Pre aktívny parkovací režim sa odporúča inteligentný napájací zdroj MiVue SmartBox III, ktorý sa predáva samostatne – cena je okolo 30 eur.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO

Vysoká kvalita obrazu

Kamera MiVue 798 WiFi PRO má uhol záberu 145°, obraz je s vysokým rozlíšením 2,8K QHD 1600p a clonou F1,8. Snímač Sony STARVIS vytvára kvalitné zábery s jasnými a sýtymi farbami, a to aj pri slabšom osvetlení.

Záber z kamery MiVue PRO
Záber z kamery MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO

Pripravili sme pre vás fotografiu, ktorú sme zrealizovali stlačením príslušného tlačidla na tele kamery.

Takéto video je nevyhnutné, ak ho chcete použiť ako spomienku či dôkaz pri nejakej udalosti.

Zvýraznenie meraných úsekov

Pokročilé funkcie vás upozornia na merané úseky v dostatočnom predstihu, na ich začiatku a na konci. Počas tohto času zobrazuje kamera zostávajúci čas, vzdialenosť a priemernú rýchlosť, ktorou jazdíte. Tieto úseky môžete aj manuálne označiť priamo tlačidlom na kamere.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO s tlačidlami na realizáciu fotiek alebo zadanie merania úseku

Prepojenie na mobilnú aplikáciu

Vďaka integrovanému Wi-Fi možno video v reálnom čase zálohovať do smartfónu a následne zdieľať prostredníctvom aplikácie MiVue PRO (funguje pre iOS aj Android). Okrem toho je možné aktualizovať firmvér alebo databázu radarov a kamier prostredníctvom WiFi OTA (Over-the-air). Znamená to aktualizáciu zariadenia počas celej jeho životnosti.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO s napájacím adaptérom

Okrem toho existuje aj softvér na notebook pre Windows a MacOS, ktorý umožňuje detailnejšie analyzovať prejdenú trasu a kamerové záznamy.

Pokročilé asistenčné systémy vodiča

V palubnej kamere možno aktivovať aj systémy určené na ochranu pred mikrospánkom alebo nepozornosťou (ADAS). Aktivovať môžete najmä systém varovania pred čelnou zrážkou (FCWS), ako aj systém varovania pred vybočením z jazdného pruhu (LDWS) a systém varovania vodiča (FA). Tieto sú užitočné najmä pri dlhších cestách, na diaľniciach, ale najmä v noci a za zhoršeného počasia.

MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PROZdroj: TOUCHIT.sk
MiVue 798 WiFi 2,5K WIFI PRO so šachtou na microSD kartu

Cena: 190 eur

Zdroje: vlastné, MIO

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.