Dobrá správa je, že stále sa bude dať používať istá forma bezplatnej verzie Teams.

Tú inak máte nainštalovanú v systéme Windows 11 a označenú ako Chat. Microsoft na svojich stránkach uvádza koniec podpory klasickej aplikácie Teams. Pod označením klasická verzia si mnohí predstavia niečo, pravdepodobne niečo neurčité.

Musíme uznať, že v pomenovaní produktov je chaos a vyznať sa, čo je to tá klasická verzia a ako sa odlišuje od tej, ktorú ste možno používali doteraz, chce trochu skúmania.

Zmena nastane 13. apríla 2023 a dotkne sa najmä firemných používateľov. Klasická verzia pre firmy a malé podniky sa mení na Teams Essentials. Bude za ňu ale treba platiť od 3,40 eur mesačne. V nej dostanete do 300 účastníkov na jednu schôdzu a maximálnu dobu trvania 30 hodín plus 10 GB cloudového úložiska. Tiež bude môcť prejsť s dátami do tejto verzie.

Verzia zadarmo bude poskytovať do 100 účastníkov na jednu schôdzu v dĺžke maximálneho trvania 60 minút a 5 GB cloudového úložiska. Dáta si ale budete musieť z verzie klasik stiahnuť sami a postarať sa o export dát, ktoré chcete zachovať. Microsoft v prípade tejto verzie neposkytuje komfortnú cestu, ako si zachovať údaje. Do novej aplikácie sa zaregistrujete na stránke Microsoftu.

Zvoľte možnosť využitia Pre priateľov a rodinu. Použiť môžete svoju súkromnú emailovú adresu, ktorú používate do Windows alebo OneDrive. V závere služba ponúkne stiahnutie aplikácie, ktorú budete môcť používať zadarmo aj naďalej.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.