Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na Komunikačnom centre, ktoré slúži ako centrálna jednotka závodu, v súčasnosti vykonávajú montáž nosného plášťa budovy a začali sa aj technické a inštalačné práce v interiéri. Komunikačné centrum bude plniť viacero funkcií: bude v ňom umiestnená väčšina kancelárií závodu, zdravotné stredisko poskytujúce zamestnancom zdravotnú starostlivosť a reštaurácia.

V závodoch spoločnosti BMW Group sa po celom svete denne stravujú tisíce zamestnancov a na základe týchto skúseností reštaurácie neustále vylepšujú svoj sortiment a služby, z čoho bude profitovať aj jedáleň debrecínskeho závodu: zamestnanci sa môžu tešiť na pestré menu a zdravé jedlá, prevažne vyrobené zo surovín z trvalo udržateľných zdrojov. Zamestnanci reštaurácie navyše pri príprave jedál venujú osobitnú pozornosť liečbe rôznych potravinových intolerancií a alergií.

Vnútorné práce sa začali aj v Centre výcviku, okolo ktorého sa čoskoro uzavrie vonkajší plášť. V tejto budove sa od septembra uskutoční aj duálne vyučovanie s miestnymi vzdelávacími partnermi, v rámci ktorého sa k debrecínskym tímom pripojí stovka študentov technických odborov. V súčasnosti sa prijímajú prihlášky od študentov so záujmom o zaradenie do programu duálneho odborného vzdelávania, ktoré poskytuje závod spoločnosti BMW Group Debrecín.

Podľa plánu pokračujú aj stavebné práce na závode na výrobu batérií pre elektromobily, ktoré boli ohlásené v novembri 2022 a vytvoria ďalších 500 pracovných miest, pričom stĺpy tvoriace kostru budovy sú už na svojom mieste. V tejto hale sa budú montovať batériové články šiestej generácie vyvinuté spoločnosťou BMW Group, ktoré sa následne umiestnia do podlahových plošín automobilov – to bude srdce modelov modelovej rodiny NEUE KLASSE s čisto elektrickým pohonom, ktoré sa začnú vyrábať práve v Debrecíne.

Značky: