ADATA i-Memory Flash Drive UE710 je najnovší prírastok na trhu USB kľúčov, ktoré sú kompatibilné aj s iOS zariadeniami. Tento typ príslušenstva je obvykle drahý, najmä kvôli podpore iOS zariadení a s tými súvisiacimi poplatkami. Spoločnosť ADATA však dokázala znížiť cenu na rozumnú rovinu 50 EUR v prípade 32 GB verzie. V porovnaní s cenou štandardných USB 3.0 kľúčov je to však stále niekoľkonásobne viac. V predaji bude aj 64 GB a 128 GB model.

V minulosti sme už vyskúšali niekoľko USB kľúčov, ktoré majú vo výbave aj Lightning konektor, avšak novinka od firmy ADATA na nás spravila najlepší dojem. Je to dané dizajnom samotného USB kľúča a kvalitou mobilnej aplikácie. Zariadenie má konštrukciu z plastu, materiál prekvapil jeho odolnosťou. Chválime integrovaný posúvnik, ktorým môžete vytiahnuť USB 3.0 konektor z ľavej strany alebo Lightning konektor z pravej strany. V strednej polohe sú oba konektory schované, čo uľahčuje nosenie kľúča v taške alebo vo vrecku.

adata_ios_2_vyd2016_2_nowat

Mobilná aplikácia i-Memory má jednoduché a intuitívne rozhranie, ktoré je rozdelené do niekoľkých kategórií – fotky, hudba, videá, dokumenty a súbory. Na USB kľúč si môžete nahrať fotografie a videá, ktoré ste vytvorili pomocou iPhonu či iPadu, prípadne do galérie importovať multimédiá z kľúča. Ak majú kompatibilný formát. V prípade, že nie, oceníte zabudovaný prehrávač priamo v aplikácii i-Memory. Tá dokonca umožňuje prehrávať video v rozlíšení 4K alebo prezerať fotografie v RAW formáte. Podporovaných je celkovo vyše 40 formátov.

Dodajme, že kvôli obmedzeniam systému iOS si na USB kľúč nemôžete inštalovať iOS aplikácie, takže toto zariadenie využijete v prvom rade na prenos hudby, multimédií, fotiek a dokumentov. Ide o šikovnú pomôcku, ak chcete sledovať filmy alebo seriály, ktoré máte uložené lokálne v počítači, prípadne prenášať fotky bez použitia cloudových služieb. To isté platí aj pre prehrávanie hudby.

Cena: 50 EUR
Zapožičal: ADATA

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit