Skúšobné obdobie chce redmontská spoločnosť nahradiť inými promo akciami.

Spoločnosť Microsoft zrušila možnosť mesačného skúšobného obdobia na jej herné služby Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass za 1 euro. Túto možnosť mali používatelia k dispozícii už roky, Microsoft namiesto nej podľa všetkého plánuje nové propagačné akcie. Kari Perez, vedúca globálnej komunikácie Xboxu pre portál TheVerge.com uviedla, že tieto možnosti zvažujú. Ako by mali tieto nové akcie vyzerať, nešpecifikovala.

Skúšobná verzia za jedno euro umožnila používateľom zaregistrovať sa do služby Xbox Game Pass na jeden mesiac, kým by pre nich začala platiť plná cena, ktorá je na našom trhu 12,99 eura mesačne, prípadne9,99 eura za predplatné len pre PC alebo konzolu (s nutnosťou inštalácie hier, toto nižšie predplatné neobsahuje možnosť ich cloudového streamovania).

Spoločnosť Microsoft nedávno tiež sprístupnila svoje predplatné PC Game Pass pre 40 nových krajín. Služba je tak teraz dostupná celkovo na 86 trhoch, pričom novinkou je dostupnosť v niektorých európskych krajinách, severnej Afrike a na Blízkom východe.

V každom prípade je škoda, že Microsoft možnosť skúšobnej doby za jednou euro zrušil, ale herný obsah, ktorý zahŕňa niekoľko stoviek titulov, stojí aj za plné predplatné. Ide o zaujímavú alternatívu napríklad k platforme Nvidia GeForce Now, ktorá umožňuje hrať iba vlastné hry, zakúpené v obchodoch Steam či Epic, a v rámci predplatného neponúka žiadne iné tituly.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.