Motorola rozširuje rodinu edge o smartfón motorola edge 40. Ten má zaoblený displej, je tu ochrana proti prachu a vode IP68, výkonný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx a rýchle nabíjanie v elegantnom a štýlovom dizajne.

motorola edge 40
motorola edge 40

Motorola edge 40 je jeden z najtenších telefónov s hrúbkou 7,58 mm. Je vybavený bezokrajovým zaobleným displejom a zakrivenou zadnou vložkou spojenou precízne brúseným, pieskovaným hliníkovým rámom. Táto elegantná kombinácia dobre padne do rúk používateľa. Navyše mäkká, vegánska kožená zadná časť telefónu uľahčuje uchopenie. Okrem vzhľadu zahŕňa prémiový dizajn aj ochranu IP68, ktorá odolá prachu, špine, piesku a chráni pred náhodným namočením pod sladkou vodou.

Fotografická výbava

Vďaka kamerovému systému s vysokým rozlíšením 50 Mpx, ktorý zahŕňa najširšiu clonu dostupnú v smartfóne (f/1,4), zachytáva motorola edge 40 detailné fotografie.

Široká clona znamená, že získate:

  • Lepšie obrázky v prostredí so slabým osvetlením
  • Prirodzene rozostrené pozadie za objektom pri portrétoch
  • Rýchlejšie snímanie zmrazí akciu, aby boli fotografie čo najpresnejšie
motorola edge 40
motorola edge 40

Senzor okolitého svetla navyše nastaví expozíciu. Zaostrenie na všetky pixely poskytuje presnejší výkon pri rôznom type svetla a vďaka OIS zachytíte čisté zábery. Ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx s Macro Vision dopĺňa systém zadnej kamery. Selfie kamera s vysokým rozlíšením 32 Mpx zaručuje vynikajúce skupinové alebo samostatné zábery za všetkých svetelných podmienok. Motorola edge 40 tiež prichádza s radom nových vylepšení videa a fotoaparátu, ako je stabilizácia zámku Horizont, video portrét a režim vlogu.

Filmový zážitok pre lepšiu zábavu

Pri streamovaní obsahu a hraní hier je prvoradá veľká obrazovka a motorola edge 40 poskytuje 6,55-palcový pOLED zaoblený bezokrajový displej. Displej je vybavený rozlíšením Full HD+, vďaka čomu je obraz ostrejší s menším počtom pixelov. Dodáva sa tiež s certifikáciou HDR10+ a farebným rozsahom DCI-P3 pre širšiu škálu farieb, ktoré pôsobia živšie a vernejšie. Pri hraní hier, rolovaní alebo multitaskingu môžu spotrebitelia využiť aj rýchlu obnovovaciu frekvenciu 144 Hz.

Filmový zážitok zo sledovania je sprevádzaný zvukom Dolby Atmos na stereo reproduktoroch. Navyše vďaka Motorola Spatial Sound je zvuk vychádzajúci zo slúchadiel alebo reproduktorov veľmi dobrý.

Rýchle nabíjanie a konzistentný výkon ponúkajú spoľahlivosť na cestách

Na nabíjanie sa dá využiť 68 W TurboPower nabíjanie. Za 10 minút získate energiu na celý deň, kapacita batérie je 4 400 mAh. K tomu je k dispozícii 15 W bezdrôtové nabíjanie.

motorola edge 40
motorola edge 40

Motorola edge 40 je tiež vybavený čipovou súpravou MediaTek Dimensity 8020, ktorá ponúka bezproblémové pripojenie k 5G sieti a Wi-Fi a poháňa všetko od videí vo vysokom rozlíšení až po plynulejšie hranie. To všetko s vyššími rýchlosťami CPU a GPU a vyššou energetickou účinnosťou v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. K dispozícii je tiež 8 GB LPDDR4X RAM pre plynulý výkon a až 256 GB úložisko UFS 3.1 pre dostatok miesta pre fotografie, filmy, skladby, aplikácie a hry. Výhodou je bezdrôtové pripojenie Ready For a kompatibilitu s PC.

Motorola edge 40 beží na systéme Android 13 a obsahuje nové funkcie zabezpečenia a softvéru pre zvýšenú ochranu a bezpečnosť, vrátane aplikácie Moto Secure. Aplikácia Moto Secure, poháňaná Thinkshield, je cieľovým miestom pre všetky dôležité funkcie zabezpečenia a ochrany osobných údajov zariadenia. Aplikácia Moto Secure prichádza s množstvom ochranných prvkov, vrátane Secure Folder, na ochranu citlivých informácií a aplikácií, Network Protection, na minimalizovanie rizika pri používaní verejnej Wi-Fi, Lock Screen Security, ktorá vám umožňuje konfigurovať možnosti uzamknutia obrazovky a PIN Pad Scramble, ktorý zabezpečí, že heslá budú chránené pred ostatnými používateľmi. V rámci aplikácie môžete rýchlo kontrolovať a ovládať ochranu svojho smartfónu s jednoduchým prístupom ku všetkým súvisiacim aplikáciám a nastaveniam pre Android a Motorola.

Motorola edge 40 bude na Slovensku dostupný vo farbách: Nebula Green a Eclipse Black s cenou začínajúcou od 599 eur.

Zdroje: motorola, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.