Aj tentoraz sa spoločne pozrieme na najobľúbenejšie a na stránke Pricemania.sk najvyhľadávanejšie mobilné telefóny za uplynulý mesiac. Čo myslíte, ktoré zo smartfónov skončili na prvých piatich priečkach?

5. Na „poslednej“, piatej, priečke sa umiestnilo Lenovo Phab. Ide o zariadenie, pri ktorom nemusíte robiť žiadne kompromisy, keďže spĺňa funkcie ako aj smartfónu, tak aj tabletu. Lenovo Phab obsahuje veľký 6,8-palcový Full HD displej s technológiou IPS, zadný 13 Mpx a predný 5 Mpx širokouhlý fotoaparát. Záujemcov poteší 4250mAh batéria, technológia Dolby Atmos pre virtuálny priestorový zvuk a tiež podpora vysokorýchlostného dátového pripojenia LTE. Napriek svojim väčším rozmerom je phablet ľahko prenosný a dobre uchopiteľný aj do jednej ruky.

lenovo_phab_web2016_3_nowat

Pozrite si naše redakčné video z predstavenia Lenovo Phab

4. Štvrté miesto obsadil smartfón Samsung G900 Galaxy S5 s 5,1-palcovým AMOLED Full HD displejom, 4-jadrovým chipsetom s frekvenciou 2,5 GHz a dvoma integrovanými fotoaparátmi. Zadná kamera disponuje 16 MPx rozlíšením, zatiaľ čo vpredu nájdeme kameru s 2 MPx rozlíšením. Zariadenie s certifikáciou IP67 je odolné voči vode, ale aj prachu, piesku či mrazu. Vyznačuje sa podporou 4K videí, režimom vysokej úspory batérie, potenciálnych záujemcov tiež osloví pútavým vzhľadom.

Samsung_G900_GalaxyS5_web2016_3_nowat

3. Tretím najvyhľadávanejším smartfónom počas mesiaca apríl bol telefón Huawei P8 Lite, pre ktorý je charakteristický 5-palcový displej, 8-jadrovým Kirin 620 procesor, 13 MPx zadný a 5 MPx predný fotoaparát a batéria s kapacitou 2200 mAh. Telefón je vybavený 2 GB RAM a 16 GB vnútorným úložiskom, ktoré možno rozšíriť prostredníctvom microSD až do veľkosti 128 GB. Operačným systémom tejto odľahčenej verzie je Android 5.0.2 Lollipop.

huawei_P8Lite_web2016_3_nowat

Pozrite si tiež našu videorecenziu Huawei P8 Lite

2. Takmer na vrchole rebríčka v popularite telefónov skončilo ďalšie zariadenie z dielne Lenovo – smartfón Lenovo Vibe K5 Plus, ktorý zaujme nielen svojou funkčnosťou, ale aj štýlovým dizajnom. Zariadenie poháňa 4-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 616 s frekvenciou 1,5 GHz, o grafiku sa postará čip Adreno 405. Jeho súčasťou je 5-palcový IPS displej s Full HD rozlíšením, 2 GB RAM a 16 GB interné úložisko. Vzadu sa nachádza 13 MPx kamera, vpredu je zasa 5 MPx fotoaparát. Za operačný systém bol použitý Android 5.1 Lollipop.

lenovo_vibe_k5_plus_web2016_3_nowat

Smartfón Lenovo Vibe K5 Plus zavítal už aj na Slovensko. Viac sa dozviete v našom videu.

1. Najväčšej popularite za mesiac apríl sa (podobne ako minulý mesiac) teší smartfón Apple iPhone 5S (16 GB). Typický je svojimi kompaktnými rozmermi a 4-palcovým IPS LCD displejom. Vybavený je čipsetom so 64-bitovým procesorom Apple A7, vylepšeným 8 Mpx fotoaparátom, 16 GB internou pamäťou. Jeho batéria vydrží do 10 hodín.

apple-iphone-5s_web2016_3_nowat

Rebríček vychádza z počtu hľadaní na porovnávacom webe Pricemania.sk za daný mesiac. 

Značky: