Ide o dvojicu starších telefónov.

Po topmodeloch začal Samsung distribuovať májové bezpečnostné aktualizácie aj na telefóny radu Galaxy A. Ako v tejto súvislosti informuje portál AndroidHeadlines.com, ide napríklad o Galaxy A42 5G a Galaxy A20s.

Pre prvý menovaný telefón je už aktualizácia dostupná aj v Európe a má číselné označenie A426BXXU5DWE1. Ide o typickú bezpečnostnú aktualizáciu na opravu chýb a plátanie dier v systéme, takže nové funkcie neprináša. Napokon, A42 je už trochu starší telefón strednej triedy z roku 2020, takže by to ani nebolo pravdepodobné. Bezpečnostné aktualizácie tento telefón dostáva každý polrok, teda dvakrát ročne a plánované sú do novembra 2024.

Bohužiaľ, Samsung v Európe akosi pozabudol aktualizovať tento telefón na Android 13. V iných krajinách, ako napríklad USA, Južná Kórea či Hongkong už túto verziu operačného systému dostal. Je zároveň poslednou „veľkou“ aktualizáciou, keďže Android 14 už Galaxy A42 nedostane.

Samsung Galaxy A20sZdroj: Samsung

Ďalším telefónom Samsung, ktorý dostáva najnovšiu bezpečnostnú záplatu, je Galaxy A20s. V tomto prípade Samsung začal šíriť aktualizáciu najprv v ázijských krajinách, konkrétne v Indii, na Srí Lanke, v Bangladéši a Nepále. Zariadenie touto aktualizáciou získava firmvér s číslom zostavenia A207FXXS5CWE1. Aj A20s má nárok len na polročné bezpečnostné aktualizácie.

Samsung začiatkom mája informoval, že májové aktualizácie opravujú najmenej šesť kritických chýb v celom rade Galaxy. Plátajú tiež viac ako 50 závažných chýb a niekoľko menej závažných. Celkovo bezpečnostná záplata tohto mesiaca obsahuje viac ako 70 opráv, z ktorých približne 20 je špecifických pre prístroje Galaxy.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.