Nejde o úplne novú myšlienku, ale v Apple by ju určite vedeli dostať (takmer) do dokonalosti.

Výrez v hornej časti displeja je prvok, ktorého sa spoločnosť Apple u svojich zariadení stále nedokázala úplne zbaviť. Pri najnovšej generácii iPhonov radu 14 ho síce v Pro modeloch nahradil „priestrel“ v tvare pilulky a takzvaný Dynamický ostrov, ale v základných telefónoch a Macoch ho stále nájdeme.

Jeden z najnovších patentov spoločnosti, o ktorom informoval portál Digitaltrends.com, však naznačuje, že tento prvok, ktorý je doslova z núdze cnosť, by sa mohol definitívne odobrať do minulosti.

Nejde o nejakú vyslovene prelomovú myšlienku. Apple chce totiž tento problém vyriešiť pridaním maličkých priehľadných plôch do displejov, pod ktorými by sa nachádzali snímače okolitého svetla, Face ID či webová kamera. Ide teda o podobnú ideu, akou je umiestnenie predného fotoaparátu pod Amoled displej, čo sme videli už pri viacerých telefónoch.

Spomínané plochy či skôr plôšky by boli navyše skutočne miniatúrne – podľa patentu by mali len niekoľko desiatok milióntin milimetra, takže by boli prakticky úplne neviditeľné. Bolo by ich však toľko veľa, že by prepustili dostatok svetla na správnu činnosť všetkých komponentov pod sebou.

Na záver však treba pripomenúť, že ide zatiaľ len o patentovú prihlášku a mnohé takéto nápady sa do praxe nikdy nedostanú. Na druhej strane, výrazy sú skutočne problém, ktorý kazí elegantný vzhľad jablčných zariadení a Apple s tým niečo bude chcieť robiť.

Zdroj: Digitaltrends.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.