Naznačuje to nová fáma.

Prvé úniky o modeli OnePlus 12 sa začali šíriť už koncom mája, pričom naznačovali, že aj pri tejto generácii spoločnosť plánuje uviesť iba jeden model, ako tomu bolo aj pri OnePlus 11. Uvedenie novej vlajkovej lode spoločnosti sa očakáva najskôr v Číne, po čom bude nasledovať globálne spustenie predaja niekedy v januári 2024.

Hoci o telefóne je ešte príliš skoro hovoriť, objavili sa niektoré parametre, ktoré by v modeli OnePlus 12 rozhodne nemali chýbať. Aj nástupca OnePlus 11 by si mal zachovať 6,7-palcový QHD OLED s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, čiže v tejto oblasti medzigeneračné zmeny nebudú takmer žiadne. Prínosom by však mal byť čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý pre tento telefón prinesie neskutočný výkon a nové možnosti.

OnePlus 11Zdroj: GSMArena
OnePlus 11

Kapacita batérie sa zastaví na už štandardných 5 000 mAh, pričom by nemala chýbať podpora až 100 W nabíjania. V tomto smere nie je vylúčené navýšenie, napríklad na 150 W. Najvýraznejšie zmeny sa však očakávajú pri pokročilejšom spracovaní fotografií.

Hoci už skôr boli zverejnené niektoré očakávania aj v oblasti fotoaparátov, avšak nová správa z portálu GSMArena ich mierne upravuje. Zdá sa, že spoločnosť OnePlus by mohla svoju pripravovanú vlajkovú loď vybaviť vskutku skvelou zostavou fotoaparátu. Rozlíšenie jednotlivých modulov by mal byť v zložení 50 Mpx + 50 Mpx + 64 Mpx.

OnePlus 11 Concept Zdroj: TOUCHIT
OnePlus 11 Concept

Zdroj dodáva, že hlavný fotoaparát by mal využívať senzor IMX9, pričom môže ísť o 1-palcový senzor IMX989, zatiaľ čo ďalší v poradí ultraširokouhlý fotoaparát by mal využívať 50 Mpx senzor a fotoaparát s teleobjektívom 64 Mpx senzor OV64B od OmniVision.

Predstavenie OnePlus 12 by malo prebehnúť na prelome rokov, avšak uvedenie na slovenský trh bude tradične o niečo posunuté.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.