Prvá generácia lokátora AirTag sa stala celkom veľkým predajným hitom a Apple vraj chystá nástupcu.

Druhá generácia sledovacieho zariadenia Apple AirTag vraj príde na trh v budúcom roku. Tvrdí to analytik s kontaktmi v dodávateľskom reťazci amerického výrobcu Ming-Chi Kuo.

To, že Apple môže uvažovať o príprave vylepšenej verzie tohto „trackera“, naznačil Kuo ešte v júni minulého roka. Vtedy uviedol, že odhadované dodávky tohto zariadenia na trh boli v roku 2021 okolo 20 miliónov kusov a za vlaňajšok odhadoval nárast na asi 35 miliónov kusov.

To sú celkom impozantné predajné čísla a tak nie je prekvapením, že Apple chce nástupcu úspešného lokalizátora. Podľa analytika sa začne masová výroba AirTagu 2 vo 4. štvrťroku 2024 a kľúčovým zlepšením bude lepšie prepojenie s okuliarmi Vision Pro. Detaily však zatiaľ nie sú známe.

To, čo by malo byť ešte vylepšené, je čip zariadenia, ktorý umožňuje vyhľadávanie a určovanie polohy trackera. V prípade AirTagu prvej generácie sa nazýva U1, v druhej generácii zrejme pôjde o U2. Zlepšená môže byť ešte výdrž lokátora a to je tak asi aj všetko, keďže ide v zásade o jednoduché a jednoúčelové zariadenie.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.