Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys prichádza na slovenský trh s úplne novým routerom s podporou štandardu Wi-Fi 6. Jednotka MR60X umožňuje efektívne pripojiť viac zariadení súčasne a zároveň rozšíriť dosah siete so zachovaním rýchlych a kvalitných dátových prenosov.

Vyššia rýchlosť, viac zariadení

Dvojpásmový bezdrôtový gigabitový router Mercusys MR60X s Wi-Fi 6 dokáže uspokojiť aj náročných užívateľov, ktorí vyžadujú spoľahlivú a rýchlu sieť s vysokým výkonom, ktorá zvládne bez problémov obslúžiť niekoľko súbežných pripojení. Router poskytuje vďaka spojeniu funkcie 1024-QAM a predĺženého OFMD symbolu gigabitovej rýchlosti až 1 500 Mb/s pre všetky bezdrôtové zariadenia. V pásme 5 GHz je to 1 201 Mb/s a v pásme 2,4 GHz potom 300 Mb/s. Užívatelia tak môžu bez obáv a oneskorení hrať súčasne online hry, surfovať po internete, alebo sledovať 4K videá.

Štandard Wi-Fi 6 zároveň zvyšuje kapacitu siete, čo ocenia aj majitelia bytov či domov s produktmi chytrej domácnosti. Vďaka sofistikovaným technológiám OFDMA a MU-MIMO umožňuje router prenos prichádzajúcich aj odchádzajúcich dát súčasne, pričom dosahuje až štvornásobnú kapacitu oproti bežným zariadeniam. Tak je docielený efektívnejší prenos dát i priepustnosť celej siete. OFDMA totiž využíva celú šírku pásma, MU-MIMO zase dokáže viesť dátové prúdy do niekoľkých zariadení v jednom okamihu.

Router Mercusys MR60X je vybavený štyrmi všesmerovými anténami, čím zaisťuje robustný signál po celom dome. Pomocou technológie Beamforming rýchlo detekuje pripojené zariadenia a cielene sústredí silu signálu priamo k nim. Tak je zaistená jeho rýchlosť a stabilita. Minimalizáciu rušenia od okolitých Wi-Fi sietí zaručuje technológia zvaná BSS Coloring.

O pohybujúce sa mobilné telefóny a tablety sa stará funkcia Smart Connect, ktorá pre tieto zariadenia volí najlepšie dostupné pásmo s najsilnejším signálom. Tak je dosiahnutá optimálna rýchlosť a kvalita pripojenia. Navyše funkcia TWT (Target Wake Time), ktorou router disponuje, znižuje spotrebu energie vašich mobilných a IoT zariadení počas dátových prenosov a predlžuje výdrž ich batérie.

Bezpečné surfovanie ako štandard

Mercusys samozrejme myslí aj na bezpečnosť užívateľov. S najnovším štandardom zabezpečenia WPA3 dokáže jednotka zaistiť ochranu celej siete vrátane všetkých pripojených zariadení. Efektívne bráni útokom hrubou silou, ktoré spočívajú najmä v robotickom hádaní hesiel, vedia ale aj zabezpečiť dáta proti ich zneužitiu, aj keď útočník prelomí súkromné kľúče relácie. Všetko je potom kryté 128-bitovým šifrovaním.

Samozrejmosťou je aj podpora rodičovskej kontroly, možnosti vytvorenia siete pre hostí, podpora IPTV, VPN, IPv6 alebo možnosť riadenia sieťovej prevádzky QoS.

Kľúčové vlastnosti Mercusys MR60X:

  • Podpora najnovšieho štandardu Wi-Fi 6
  • Vysoká rýchlosť až 1 500 Mb/s
  • Podpora technológií OFDMA a MU-MIMO pre kvalitný prenos z viacerých zariadení súčasne
  • Silnejšie a širšie pokrytie vďaka technológii Beamforming
  • Podpora bezpečnostného štandardu WPA3
  • Podpora funkcie BSS Coloring pre elimináciu rušenia od susedných Wi-Fi sietí
  • Podpora funkcie Smart Connect pre dosiahnutie najlepšieho pripojenia pri mobilných zariadeniach

Viac informácií o produkte nájdete tu:https://www.mercusys.com/cz/product/details/mr60x

Značky: