Lacnejšia verzia tabletu OnePlus Pad je tu čo nevidieť.

Spoločnosť OnePlus iba pred pár mesiacmi uviedla svoj prvý tablet, pričom zakrátko sa začali objavovať´ aj správy o príprave jeho lacnejšej verzie s označením Go. Pripomeňme si, že OnePlus Pad je nielen prvým Android tabletom spoločnosti, ale zároveň aj prvým tabletom s pomerom strán 7 : 5. Zdá sa však, že október je veľmi štedrý na novinky. Po telefónoch Google Pixel 8 a 8 Pro boli 4. októbra na trh uvedené aj viaceré zariadenia série Galaxy FE, vrátane telefónu Samsung Galaxy S23 FE.

OnePlus však oznámilo, že nový tablet OnePlus Pad Go bude na trh uvedený 6. októbra. Už skôr sme však spoznali jeho dizajn, ako aj niektoré technické parametre. K nim sa teraz pridáva veľmi dôležitý údaj, ktorý odhaľuje kapacitu batérie a rýchlosť nabíjania.

Portál GSMArena zverejnil informáciu, ktorá prezrádza, že OnePlus Pad Go bude vybavený 8 000 mAh batériou s podporou 33 W rýchleho nabíjania SuperVOOC. Hoci ide o veľmi dobré údaje, tak hlavný model OnePlus Pad je vybavený až 9 510 mAh batériou s podporou 67 W nabíjania.

K priamemu porovnaniu dobre poslúžia aj nové tablety Samsung Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+. Kapacita batérie je v prípade menšieho modelu 8000 mAh, pri väčšom modeli je použitá batéria s kapacitou až 10 000 mAh. 

OnePlus Pad Go
Zdroj: Twitter
OnePlus Pad Go

Nakoľko OnePlus Pad Go bude mať 11,35-palcový displej s 2,4K rozlíšením, tak 8000 mAh batéria sa javí aj dobrá voľba.  Do výbavy nového tabletu od OnePlus sa dostanú aj štyri reproduktory s podporou Dolby Atmos. Zariadenie bude podporovať 5G, pričom kapacity pamätí sú taktiež zvolené veľmi rozumne – 8 GB RAM a 256 GB úložného priestoru.

Doteraz však nie je známe, aký čipset bude OnePlus Pad využívať. Je to však zaujímavé, pretože tieto informácie vo väčšine prípadov unikajú ako prvé. Čiže na tomto prípade je vidieť, že pokiaľ sa chce, tak technické parametre sa dajú chrániť až do predstavenia zariadenia. Opačným extrémom v tejto oblasti je spoločnosť Google, ktorá mesiace dopredu “necháva uniknúť” takmer všetky informácie o svojich pripravovaných zariadeniach.

Na druhej strane je tu fakt, že OnePlus Pad bude uvedený už 6. októbra, čiže všetko dôležité o novom tablete bude oficiálne známe už onedlho.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.