V Mountain View sa objavila nová socha, ktorá značí Android 14 Upside Down Cake.

Už je to pár rokov, čo sa verzie systému Android nenazývajú oficiálne po sladkých dezertoch. Tento trend skončil s Androidom 10 a posledným „sladkým“ Androidom bol Android 9 Pie. V interných označeniach však verzie operačného systému od Googlu stále získavajú označenia, ktoré poukazujú na dezerty a inak tomu nie je ani pri verzii Android 14.

Nová verzia Android 14 získal označenie Upside Down Cake, teda obrátený koláč. Skutoční technologickí nadšenci však bezpochyby vedia o tom, že v Mountain View, blízko ústredia spoločnosti Google, sa nachádzajú aj sochy, ktoré poukazujú na konkrétne verzie Androidu. A pri príležitosti vypustenia verzie Androidu 14 sa v tomto parku objavila aj nová socha.

Takto vyzerá Android 14 Upside Down Cake

Nová verzia Androidu v podobe Android 14 Upside Down Cake prišla na verejnosť len pred pár dňami. Spoločnosť Google pri tej príležitosti ihneď vypustila aktualizácie pre všetky kompatibilné smartfóny z radu Google Pixel a pridalo sa aj čínske Xiaomi. Vypustenie Androidu 14 na verejnosť však bolo významné aj z dôvodu odhalenia novej sochy Androidu.

Android 14 Upside Down CakeZdroj: 9to5google.com
Android 14 Upside Down Cake

Socha Androidu 14 Upside Down Cake obsahuje robota Android spolu s koláčom. Na tomto koláči, teda obrátenom koláči, stojí robot len na jednej ruke a je obráten rovnako ako tento koláč. Googlu teda bezpochyby nechýba zmysel pre humor. Okrem toho má však robot na sebe oblečený dres, na ktorom má číslo 14. Nikto teda nemôže pochybovať o tom, pre ktorú verziu je táto socha určená.

Aktualizácia príde postupne aj ku vám

Nová verzia Androidu sa opäť sústreďuje na zvýšenie bezpečnosti používateľov a lepšiu systémovú optimalizáciu. Ako sme už spomenuli, prvé smartfóny už aktualizáciu na Android 14 v stabilnej verzii získali, pričom ide najmä o modely od Googlu a prvé smartfóny od Xiaomi.

Neskôr sa však majú pridať aj telefóny od výrobcov ako je OnePlus či OPPO a na rýchlej aktualizácii pracuje aj Samsung. Práve Samsung je výrobcom, ktorý sa už minulý rok zasľúbil k aktualizácii všetkých modelov do konca kalendárneho roka. Tento rok však chce aktualizáciu ešte viac urýchliť.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.