Komunikačná platforma WhatsApp prichádza s možnosťou odoslania hlasových správ na jedno vypočutie.

Odosielanie hlasových správ je pohodlným spôsobom ako komunikovať s druhými osobami a nezdržovať sa pritom písaním klasických správ. Mnohí ich využívajú napríklad pri chôdzi, keď by ich písanie správ zdržovalo a navyše by nesledovali situáciu okolo seba. Niekedy však chcete aj v rámci hlasovej správy zdieľať dôverné informácie, ktoré by nemal mať k dispozícii nikto druhý.

V prípade klasických textových správ tak môžete mať k dispozícii miznúce správy, ktoré sa po nejakom čase automaticky odstránia. S hlasovými správami je to však komplikovanejšie. A práve aj z tohto dôvodu prichádza komunikačná platforma WhatsApp s novinkou v podobe hlasových správ na jedno vypočutie. O novej funkcii informuje portál wabetainfo.com.

Hlasové správy na jedno vypočutie prichádzajú

WhatsApp sa dlhodobo zameriava na lepšiu bezpečnosť a súkromie používateľov. Vďaka mnohým funkciám taktiež používateľom prináša komfort, aký pri iných sociálnych sieťach nemožno nájsť. Jednou z noviniek budú aj hlasové správy na jedno vypočutie, ktoré postupne prichádzajú do prvých smartfónov. Aktuálne sa funkcia nachádza v účtoch niektorých beta testerov. V priebehu najbližších dní však zrejme príde aj medzi širokú verejnosť.

Pri funkcii hlasových správ na jedno vypočutie WhatsApp neumožní ich preposlanie iným používateľom či stiahnutie správy. Vďaka tomu budete môcť so svojimi známymi zdieľať aj dôverné správy, ktoré by nemal vidieť, resp. počuť niekto iný.

WhatsApp miznúce hlasové správy majú ale háčik

Samozrejme, že s novou funkciou sa nájdu aj špekulanti, ktorí budú chcieť obsah zachovať. Jedna z možností je prostredníctvom nahrávania obrazovky a zachovania zvuku smartfónu. Takým spôsobom si budú môcť vašu správu uložiť aj na neskôr. Preto aj napriek novej funkcii by ste mali myslieť na to, že nie je úplne nenapadnuteľná a dá sa obísť.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.