Zatiaľ iba v beta verzii.

Spoločnosť Nothing iba nedávno vydala stabilnú verziu Nothing OS 2.5 pre model Phone (2) a iba pár dní na to sa dozvedáme, že nové rozhranie, založené na Androide 14, je už dostupné v beta verzii aj pre starší Phone (1). Jedným z kľúčových vylepšení je prepracovaná možnosť prispôsobenia používateľského rozhrania, ktoré sme mali možnosť vidieť už v beta programe pre Nothing Phone (2). Aktualizácia prináša kombinovanú stránku na prispôsobenie domovskej a uzamknutej obrazovky, ktorá ponúka komplexný pohľad na všetky dostupné možnosti tapiet a motívov.

Nothing OS 2.5 pridáva aj prispôsobiteľné gesto pre tlačidlo napájania, ktoré po dvojitom stlačení umožní rýchly prístup k obľúbenej funkcii. Rozšírené boli aj skratky na uzamknutej obrazovke, ktoré ponúkajú pohodlný prístup k funkciám Nerušiť, Stlmiť, skeneru QR kódov a videokamere. Novým je aj gesto potiahnutia tromi prstami po obrazovke, ktoré významne uľahčuje vytváranie snímok obrazovky. Špeciálny editor snímok obrazovky teraz dokonca poskytuje pokročilé nástroje na ich úpravu a možnosti rýchleho odstránenia.

Nová verzia systému ponúka aj ďalšie zmeny, ktoré zahŕňajú prepracované rozhranie Glyph, nový widget pre krokomer, miniaplikáciu Media Player, alebo napríklad miniaplikáciu Screen Time. Nothing OS 2.5 ponúka samozrejme aj veľa vylepšení, ktoré sú na pozadí, aby používanie Nothing Phone (1) bolo na čo najvyššej používateľskej úrovni. 

Ak ste majiteľom Nothing Phone (1), a chcete svoj telefón aktualizovať na novú beta verziu Nothing OS 2.5, uistite sa, či máte nainštalovanú najnovšiu dostupnú verziu systému Nothing OS. Následne stiahnite Beta APK, ktorý je prístupný na stránkach Nothing Community. Po nainštalovaní súboru prejdite do časti Nastavenia – Systém a vyberte novú položku zo zoznamu Aktualizovať na beta verziu, následne vyhľadajte aktualizáciu a postupujte podľa pokynov na obrazovke.

Na záver už iba dodáme, že pred inštalovaním beta verzie zvážte možné riziká, ktoré so sebou prináša. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.