Apple chystá po dlhšej pauze s tabletmi viaceré zmeny a výnimkou nebude ani iPad Pro.

Počas roku 2023 sa Apple rozhodol, že nepredstaví žiadne nové tablety, namiesto toho sa sústredí na ich vývoj. Fanúšikovia však do poslednej chvíle čakali na nejaké to predstavenie nových tabletov, no nakoniec sa tak nestalo. Keď sa však pozrieme na úniky ohľadom výbavy pripravovaných tabletov, je len dobre, že si výrobca dal pauzu. Novinky budú stáť za to.

Už teraz na internete koluje viacero informácií o tom, ako bude nová generácia tabletu s označením iPad Pro pre rok 2024 vyzerať. Očakávať máme pravdepodobne nové displeje, no vylepšenia by sa mohla dočkať celá konštrukcia. Výraznou novinkou však bude nabíjanie, ktoré by mohlo byť v podobe MagSafe.

iPad Pro 2024 použije pravdepodobne MagSafe

Technológia MagSafe je v prípade spoločnosti Apple známa ako v podobe nabíjania káblom, tak aj pri bezdrôtovom nabíjaní. Túto technológiu tak možno nájsť v nových generáciách iPhonov, no aj v MacBookoch, ktoré vymenili konektor USB-C za pohodlnejšiu variantu. A teraz sa vďaka dôveryhodnému zdroju šepká o tom, že by nová generácia modelov iPad Pro mohla rovnako ponúknuť nabíjanie prostredníctvom konektora MagSafe.

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

Jednou z možností, ako by sa mohlo MagSafe v tabletoch využiť, je pri káblovom nabíjaní. Vďaka tomu by sa modely iPad Pro priblížili k MacBookom a viac by evokovali, že ide o výkonnejšie zariadenia určené na multifunkčné využitie. Druhou možnosťou je však to, že by Apple pozmenil konštrukciu tabletov a priniesol by podporu pre bezdrôtové nabíjanie prostredníctvom MagSafe.

Bezdrôtové nabíjanie MagSafe by vyžadovalo zmeny konštrukcie

Aby Apple mohol ponúknuť MagSafe nabíjanie v bezdrôtovej podobe pri modeloch iPad Pro, tak by potreboval vykonať väčšie zmeny v konštrukcii. Zadná strana tabletov by teda musela byť sklenená, čo by spôsobilo menšiu odolnosť voči pádom a tablety by boli vystavené väčšiemu riziku rozbitia. Apple však už dlhodobo nemenil konštrukciu svojich tabletov, preto sa očakáva, že by k takejto zmene mohlo prísť.

iPad Pro by pritom pravdepodobne v prípade bezdrôtového nabíjania podporoval aj 15 W nabíjanie Qi2. Okrem toho sa očakáva, že práve tieto tablety budú dostupné vo veľkosti uhlopriečky displeja 11,1 palcov a 13 palcov a pôjde o OLED panely.

Zdroj: macrumors.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.