Nová verzia aplikácie Sticky Notes je dostupná v testovacej verzii.

Microsoft oznámil najväčšiu aktualizáciu aplikácie Sticky Notes od príchodu systému Windows 11 na trh. Táto aplikácia slúži na vytváranie rýchlych poznámok a v novej verzii dostala do výbavy viacero praktických funkcií.

Jednou z hlavných noviniek je možnosť rýchlo zhotovovať screenshoty priamo z aplikácie Sticky Notes. Keď túto funkciu použijete, vytvorí sa rýchla poznámka so screenshotom z aktuálneho okna aj s uvedením jeho zdroja. V prípade webovej stránky sa uloží priamy odkaz na daný web.

Výhodou je, že k poznámke so screenshotom môžeme pridať text a ďalšie informácie, ktoré potrebujete. Screenshot si takisto môžete zobraziť v plnej veľkosti, stačí naň dvakrát kliknúť.

Nová verzia Sticky Notes tiež umožňuje, aby ste si aplikáciu pripli do pravého stĺpca a používali ju súbežne s ostatnými aplikáciami a programami. K vytvoreným rýchlym poznámkam môžete pristupovať aj cez mobilné zariadenia so systémom Android a iOS – stačí použiť aplikáciu OneNote.

Nová generácia aplikácie Sticky Notes je aktuálne dostupná iba v testovacej verzii v rámci preview kanála systému Windows 11 (verzia 2402, 17328.20000 a novšie) v programe OneNote. Microsoft však potvrdil, že nové zlepšenia budú čoskoro k dispozícii aj vo forme samostatnej aplikácie, ktorá je predinštalovaná v systéme Windows 11 (môžete si ju stiahnuť z obchodu Microsoft Store).

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit