Pomôže mu v tom nový formát videí?

Sociálna sieť TikTok je svojim spôsobom fenomén. Má však dve tváre, ktoré sú plné kontroverzie. Pokým na jednej strane sa prezentuje videami vtipného až vzdelávacieho charakteru, tak platforma má aj rôzne úskalia. Keďže ide o “čínsku” sieť, tak často diskutovanou témou je nevhodný obsah a ochrana osobných údajov. TikTok dokonca začiatkom tohto roka opäť čelil obvineniam, pretože spôsobuje závislosť a zobrazuje nevhodný obsah pre maloletých divákov.

Aktuálne táto čínska sieť spustila testovania pre nahrávanie 60-minútových vidí, aby sa ešte viac priblížila k platforme YouTube. Portál GSMArena informuje, že táto nová možnosť je k dispozícii iba malej skupine používateľov na vybraných trhoch. Hoci funkcia je už “online”, tak zatiaľ nie sú známe informácie, ktoré by hovorili o jej širšom sprístupnení. 

TikTok testuje 60 minútové videáZdroj: MattNavarra
TikTok testuje 60 minútové videá

Je tu však vidieť jasný zámer TikToku, ktorý by dlhším obsahom prilákal používateľov a divákov YouTube, ktorí sú pre platformu prioritou. Ak by sa teda TikToku podarilo zaviesť dlhší formát videí, tak by sa zmazali niektoré rozdiely, ktoré sú pre YouTube a TikTok špecifické, a nič by už používateľom YouTubu nebránilo začať používať aj TikTok. Teda iba v prípade, že sa chcú vystaviť vyššiemu bezpečnostnému riziku a nevhodnému obsahu.

TikTok rovnako ako YouTube mal v čase svojho spustenia limit videí nastavený na 15 minút. Ako sa však trh vyvíjal, s nimi sa vyvíjali aj nároky používateľov, ktorí požadovali čoraz dlhšie videá. To isté sa teraz deje aj s TikTokom. TikTok však nereaguje ani tak na požiadavky divákov, ale tvorcov, ktorí chcú prostredníctvom platformy ponúkať čoraz dlhšie videá pre svoj obsah. To im zároveň umožní, aby boli kreatívnejší a skúšali rôzne experimenty.

TikTok okrem toho testuje aj ďalšie funkcie, ktoré ho ešte viac priblížia k YouTubu.

Zdroj: MattNavarra

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.