Služba zdražie svoje služby v Spojených štátoch.

Úprava cien pre ostatné krajiny zatiaľ nebola ohlásená. Používatelia v USA v týchto dňoch dostali email oznamujúci úpravu cien viacerých predplatných. Na Slovensku je dostupná základná služba Spotify Premium a stojí 6,49 eura mesačne. V iných krajinách, typicky najmä ak hovoríme o USA, sú dostupné aj služby s audioknihami. Spotify svoje konanie obhajuje potrebou investovať a inovovať do svojich produktov na čo najlepší zážitok.

Základné predplatné pre 1 používateľa bude stáť 11,99 USD namiesto pôvodných 10,99 USD. Zdražuje sa aj skupinové predplatné s názvom Duo, ktoré poskočí o 2 doláre z pôvodnej ceny 14,99 USD. Najväčší nárast zaznamenal balík Spotify Family, ktorý stúpne až o 4 doláre z pôvodnej sumy 15,99 USD. Firma však postupne odoberá možnosti, ktoré fungovali v bezplatnom, takzvanom reklamnom účte. Jej cieľom je primäť čo najviac používateľov na platenú verziu svojho predplatného.

spotify 2024 Email-ScreenshotZdroj: Spotify

Konkurencia je v tejto oblasti vysoká a podobne ako pri filmových streamovacích službách aj tu je dostatočné množstvo služieb, s ktorými sa môže Spotify porovnávať. Napríklad YouTube Music chce 10,99 USD za mesiac na 1 používateľa. Táto služba je zahrnutá v predplatnom s názvom YouTube Premium. Tu má používateľ nielen hudbu, ale aj YouTubové videá bez reklám. Táto služba stojí 13,99 USD. Ceny na Slovensku sú 5,99 eura mesačne za YT Music Premium a YouTube Premium stojí 7,19 eura.

Je vidieť, že Spotify v posledných rokoch výrazne investuje do svojej aplikácie a prináša nové funkcie. Na našom trhu zatiaľ absentuje podpora audiokníh, avšak aplikáciu môžete využívať už aj na podcasty. Pre tých, ktorí chcú mať podcasty oddelené od hlavnej hudobnej aplikácie a nechcú miešať tieto dva žánre dokopy, odporúčame aplikáciu AntennaPod.

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.