Nové predplatné to nebude, avšak Spotify si od vás vypýta ďalšie peniaze.

Patríte medzi predplatiteľov služby Spotify? Ak áno, tak máte prístup k exkluzívnym funkciám, ktoré služba ponúka. Za predplatným sa skrývajú možnosti ako preskakovanie piesní, počúvanie bez reklám, možnosť stiahnuť si hudbu na počúvanie offline či tzv. Jam, v ktorom môžete počúvať piesne z jedného smartfónu s vašimi kamarátmi. Ako však naznačujú posledné správy, v príprave sú ďalšie prémiové funkcie, ktoré by však nemuseli byť základnou súčasťou Spotify Premium.

Populárna streamovacia platforma práve pracuje na viacerých novinkách, medzi ktoré je možné zaradiť aj AI playlisty. O tejto funkcii sme vás informovali už v našom predchádzajúcom článku, pričom zatiaľ nie je dostupná vo všetkých regiónoch. Zdá sa však, že Spotify na myšlienku ešte lepšieho balíka služieb ako je Premium nezabudlo a pripravuje nový balík funkcií.

Bezstratový zvuk aj ďalšie funkcie Spotify

Predplatitelia platformy Spotify už dlho čakajú na príchod funkcie bezstratového zvuku (lossless audio). Prvé spomenutie tejto funkcie bolo práve zo strany streamovacej služby už v roku 2021, pričom odvtedy sme o nej veľa nepočuli. Aj keď k dnešnému dňu zatiaľ nemáme ohľadom bezstratového zvuku žiadne oficiálne informácie , novinka bola objavená v kóde aplikácie.

spotifyZdroj: deepanker70 / Pixabay

Kód aplikácie Spotify hovorí o akejsi službe Music Pro, ktorá by mohla byť balíkom dodatočných prémiových funkcií k známemu predplatnému Premium. Nepôjde však o nový balík predplatného tak, ako sa očakávalo od oznámeného predplatného Supremium. Toto predplatné bolo nakoniec zrejme zrušené a platforma na ňom už dnes nepracuje.

V rámci služby Music Pro by sme si mohli dokúpiť ďalšie funkcie ako práve bezstratový zvuk. Šlo by o dodatočný balík funkcií k predplatnému Premium, ktorý by bolo potrebné zaplatiť si navyše. S vaším predplatným Spotify Premium však nebudete musieť robiť nič navyše. Špekuluje sa aj o tom, že by nedávno oznámené AI playlisty mohli byť taktiež súčasťou balíka Music Pro. Táto informácia zatiaľ však nie je potvrdená, pretože v rámci testovania je súčasťou už predplatného Premium.

Zdroj: androidauthority.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.