Je úplne zadarmo a nahradí Google Podcasty.

Aplikácia od Googlu, ktorá slúžila na počúvanie podcastov, sa blíži ku svojmu koncu. Nie je to prvá aplikácia, ktorá skončí na pohrebisku Google. Otázkou znie čo teraz a ako odoberať podcasty aj naďalej? Využiť môžete Spotify. Tento typ aplikácie však nemusí vyhovovať každému, pretože je primárne zameraná na hudbu a jej prerastené rozhranie vyžaduje istú mieru cviku.

Ako vhodnou alternatívou sa javí práve AntennaPod, ktorá je zadarmo a neobsahuje žiadne reklamy. Podporuje importovanie podcastov z inej aplikácie ako aj vyhľadávanie na základe odporúčaní alebo kľúčových slov. Niektorí používatelia tvrdia, že je neprehľadná, no z nášho pohľadu je ďaleko prehľadnejšia ako Spotify. Mnohí z nás chceme mať oddelenú aplikáciu na počúvanie hudby a podcastov a toto sa javí ako vhodné riešenie.

Nevýhodou môže byť fakt, že je len pre Android. Stiahnuť si ju môžete z oficiálneho obchodu Google Play alebo alternatívneho obchodu F-Droid. Podobne ako pri iných aplikáciách aj tu je možnosť ukladania stiahnutých podcastov priamo do zariadenia. Ušetrite mobilné dáta, ak si nové epizódy stiahnete vopred cez Wi-Fi.

Medzi netradičné funkcie patrí preskakovanie ticha a takisto podporuje aj to, na čo ste zvyknutí. Ide o možnosť rýchleho posunu v rámci epizódy o 30 sekúnd alebo o 10 sekúnd späť. Tieto časy sa dajú nastaviť podľa seba Nechýba ani zrýchlené prehrávanie podľa vami nastaveného tempa.

AntennaPod rozhranie aplikacieZdroj: AntennaPod

Zdroj: AntennaPod

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.