Netflix zadarmo by už čoskoro mohol byť realitou.

Streamovacia služba Netflix patrí medzi najväčšie svojho druhu. Predplatitelia, ktorí chcú sledovať veľké množstvo obsahu v podobe filmov či seriálov majú na výber z viacerých druhov predplatného, pričom základné predplatné na Slovensku stojí 7,99 eura na mesiac. Táto suma však mnohých odrádza od toho, aby si toto predplatné zaplatili. Netflix totiž oficiálne ponúka aj iný typ predplatného s reklamami, ktoré si ale na Slovensku nepredplatíme. Toto predplatné je však lacnejšie.

Netflix však už v minulosti experimentoval s predplatným zadarmo. Ešte do konca minulého roku tak bolo možné takýmto štýlom využívať predplatné v Keni, kde však táto možnosť už nie je. Zdá sa ale, že známa streamovacia platforma plánuje predplatné zadarmo ponúknuť v ďalších krajinách.

Netflix bez poplatku v niektorých regiónoch

Podľa aktuálne dostupných informácií by mal Netflix ponúknuť bezplatnú možnosť sledovania filmov a seriálov v niektorých európskych a ázijských krajinách. Pôjde o štáty, kde platforma ešte neukázala svoj plný potenciál, resp. nezískala dostatočný počet predplatiteľov z rôznych dôvodov. Príkladom je aj také Nemecko, kde mnohí využívajú hotovosť a nevlastnia platobné karty. Vzhľadom na to si ale nemôžu ani predplatiť streamovaciu službu. Predplatné bez poplatku by tak Netflixu zaistilo, že si navýši počet návštevníkov.

NetflixZdroj: Netflix
Netflix

Predplatné bez poplatku by však malo rôzne obmedzenia. V prvom rade by bolo s reklamami, čo je pochopiteľné. Oproti štandardnému predplatnému s reklamami by zrejme disponovalo aj ďalšími obmedzeniami napríklad v podobe obmedzeného obsahu. Návštevníci Netflixu s predplatným zadarmo by teda zrejme mali k dispozícii len obmedzený počet seriálov a filmov.

Zatiaľ nie je jasné, kedy a či vôbec Netflix takéto predplatné spustí. Známy nie je ani zoznam krajín, no medzi špekuláciami sa objavilo Nemecko či Japonsko. Ak však Netflix chce získať väčší počet predplatiteľov, spustenie predplatného zadarmo môže byť skvelým prostriedkom na spopularizovanie služby.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.