Predstavenie slúchadiel Xiaomi OpenWear Stereo prebehlo globálne.

Čínska spoločnosť Xiaomi je známa širokým portfóliom zariadení, ktoré je skutočne rozmanité. Okrem smartfónov pracujú aj na nositeľných zariadeniach, prípadne produktoch inteligentnej domácnosti. Značke nechýbajú ani slúchadlá, ktoré by zákazníkom ponúklo a najnovší model je naozaj zaujímavý. Ide o slúchadlá s označením Xiaomi OpenWear Stereo, čo je model s otvoreným dizajnom.

Tieto slúchadlá boli predstavené globálne a objavili sa aj na oficiálnej stránke predajcu. Zatiaľ však nie je jasné, na ktoré trhy sa dostanú a či budú v predaji aj v Európe. Táto informácia totiž zatiaľ nebola špecifikovaná. Slúchadlá s otvoreným dizajnom nesedia vo zvukovode, vďaka čomu majú obrovskú výhodu. Ich používateľ totiž môže skvele počuť aj okolité zvuky, no užije si aj prehrávanú hudbu či inú zvukovú stopu.

Xiaomi OpenWear StereoZdroj: Xiaomi
Xiaomi OpenWear Stereo

Slúchadlá Xiaomi OpenWear Stereo používajú 17 x 12 mm dynamické meniče s optimalizovaným výkonom basov a podporujú aj Hi-Res Audio Wireless spolu s LHDC. Nechýba ani podpora kodekov SBC a AAC. Aby výrobca zaručil aj lepšiu redukciu okolitého zvuku pri hovoroch prostredníctvom duálnych mikrofónov a AI. Batéria slúchadiel by mala vydržať približne 7,5 hodiny prehrávania na jedno nabitie, s nabíjacím puzdrom ide spolu až o 38,5 hodiny.

Nové slúchadlá Xiaomi OpenWear Stereo sú dostupné v čiernej a béžovej farbe. Ako sme však už uviedli vyššie, európska dostupnosť zatiaľ nie je jasná. V súčasnosti teda nie je možné odhadnúť ani ich potenciálnu cenu, ktorá by sa týkala nášho trhu.

Zdroj: notebookcheck.net, Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.