Spoločnosť AGON by AOC predstavila dva prelomové monitory navrhnuté tak, aby ďalej posunuli súťažné hranie.

Modely AGON PRO AG246FK a AG256FS stanovujú nové štandardy v oblasti e-športu a ponúkajú vysokú obnovovaciu frekvenciu spolu s vysokou kvalitou obrazu pre profesionálnych hráčov aj ambicióznych hráčov e-športu.

AG246FK: Nová definícia rýchlosti s 540 Hz

AGON PRO AG246FK je vybavený 24,1-palcovým FHD Ultra-Fast TN panelom najnovšej generácie, ktorý poskytuje výnimočnú obnovovaciu frekvenciu 540 Hz – najvyššiu na trhu. Pri frekvencii 540 Hz, s časom medzi jednotlivými snímkami len 1,85 ms a časom prechodu pixelov do 0,5 ms GtG, poskytuje AG246FK takmer okamžité vizuálne aktualizácie. To hráčom umožňuje reagovať rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Ako monitor so širokým farebným gamutom, 99,6 % pokrytím sRGB a 94,7 % pokrytím DCI-P3 a certifikáciou DisplayHDR 400 ponúka AG246FK aj obraz bez kompromisov na úkor výkonu.

AG256FS: Rýchlosť a vyváženie farieb s frekvenciou 390 Hz

Monitor AGON PRO AG256FS sa môže pochváliť 24,5-palcovým panelom FHD Fast IPS, ktorý kombinuje obnovovaciu frekvenciu 390 Hz s vynikajúcou reprodukciou farieb a širokými pozorovacími uhlami známymi z technológie IPS. Čas odozvy je do 1 ms GtG. Tento monitor dosahuje rovnováhu medzi rýchlosťou a kvalitou obrazu, je vhodný pre súťaživých hráčov, ktorí odmietajú robiť kompromisy v oblasti vizuálnej vernosti. Jeho 99,1 % pokrytie gamutu sRGB, ako aj DisplayHDR 400 zaručujú živý a pohlcujúci herný zážitok.

Pripravenosť na scénu: funkcie pripravené na prístav

Oba monitory sú vybavené režimom MBR (Motion Blur Reduction), ktorý využíva technológiu strobingového podsvietenia na dosiahnutie výnimočného času MPRT 0,3 ms. Okrem toho sú oba modely vybavené aj podporou funkcie Adaptive-Sync pre variabilnú obnovovaciu frekvenciu, ktorá zabezpečuje hranie bez trhania v širokom rozsahu snímkových frekvencií.

Nízke vstupné oneskorenie monitorov zabezpečuje okamžitú odozvu na akcie hráčov, čo je pri hraní súťaží s vysokými stávkami rozhodujúci faktor. Oba modely sú vybavené tromi kalibrovanými režimami FPS pre e-šport s rôznymi režimami sýtenia a presvetlenia pixelov pre plynulé hranie od prvého momentu.

Ergonomický stojan je vybavený robustnou, ale kompaktnou tenkou základňou „esport“, ktorá umožňuje hráčom umiestniť myš a klávesnicu presne tak, ako im to vyhovuje. Zároveň umožňuje naklonenie, otočenie, natočenie a nastavenie výšky až do 130 mm.

Táto konštrukcia nielenže šetrí miesto na stole, ale tiež vyhovuje špecifickým potrebám profesionálnych hráčov, ktorí vyžadujú presné umiestnenie periférnych zariadení v rýchlych hrách, zatiaľ čo vstavaný USB hub so 4 portami USB 3.2 ponúka pohodlné možnosti pripojenia ich herných periférnych zariadení.

Funkcia RGB Light FX umožňuje synchronizáciu s ďalšími zariadeniami AOC, ako sú klávesnica, myš alebo náhlavná súprava, a vytvára tak ucelené a pohlcujúce herné prostredie. Ovládač QuickSwitch v tvare puku pripojený cez port USB monitora umožňuje hráčom jednoducho upravovať nastavenia OSD alebo predvoľby monitora.

Uvedením týchto prelomových monitorov spoločnosť AGON by AOC potvrdzuje svoju pozíciu inovátora na trhu herných monitorov a poskytuje profesionálom a nadšencom e-športu nástroje, ktoré potrebujú na víťazstvo.

Modely AGON PRO AG246FK a AG256FS budú k dispozícii od polovice augusta 2024. Cena modelu AG246FK je 699 eur, zatiaľ čo model AG256FS je k dispozícii od 449 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.