Google Notes v službe Search bol experiment.

Firma ho naďalej nebude držať pri živote a s týmto pokusom končí. Je vysoko pravdepodobné, že ste novinku nepoužívali. Išlo o možnosť do výsledkov vyhľadávania zapísať vlastné poznámky. Boli viditeľné aj pre ostatných používateľov a pomáhala v rozhodovaní. Pôvodný nápad bol priniesť ostatným jednoduchšie rozhodovanie v tom, či sú výsledky relevantné a ako im obsah pomôže. Na koniec služby upozornil web 9To5Google.

Slúžiť mali na písanie poznámok, ktoré by informačne ocenili ostatní s podobným hľadaním. Nemuselo ísť len o pomoc v rozhodovaní relevantnosti výsledku. Pokojne ste mohli do poznámok zapísať vlastné myšlienky a postrehy, ktoré by rozšírili informačnú hodnotu vyhľadávania.

Google spustil Notes ešte v novembri minulého roku. Nedalo sa ale hovoriť o všeobecnej dostupnosti a pre niektorých používateľov nebola dostupná. Koncom júla 2024 bude experimentálna časť služby Search ukončená. Firma však na tento nápad úplne nezanevrela a podľa vyššie uvedeného zdroja sa chce téme venovať aj naďalej. Teraz ale musí vymyslieť spôsob, ako to urobiť.

Pri zobrazení Notes vo výsledkoch sa dali pridať vlastné poznámky alebo zobraziť poznámky od ostatných a tie napríklad „lajkovať“. Podobnú schému máte na Reddite alebo iných sociálnych sieťach. Takto by príspevky od iných získavali hodnotenie relevantnosti od komunity používateľov.

google-search-notes-4-1Zdroj: 9To5Google

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.