Google postupne zavádza dve novinky, sledovanie a poznámky.

V prvom prípade ide o možnosť sledovať témy, ktoré vás zaujímajú. Zadaním kľúčových slov hľadania ich teraz môžete aj sledovať. Podobne ako odoberať zaujímavú tému. Takéto príspevky sa budú zobrazovať prioritne, a to aj v paneli Google Discovery. Ide o ľavý panel na Androide pri posúvaní domovskej obrazovky. Zatiaľ bude fungovať v aplikácii Google, prehliadačoch Chrome a Safari a iba v angličtine a USA.

Druhá funkcia na poznámky bude rozšírením hľadaní pre konkrétne stránky. Zatiaľ sa služba len rozbieha a chvíľu potrvá, kým používatelia pridajú poznámky. Pôjde o moderovanú činnosť a na korektnosť bude dohliadať Google. Doplnené poznámky k jednotlivým výsledkom by mali pomôcť ostatným používateľom. Či to tak bude je otázne, no podľa tohto by si mohli vytvoriť názor, či je nájdený výsledok pre nich prínosný. Zatiaľ len pre USA a Indiu a len na smartfóne.

Google využil svoje znalosti z moderovania obsahu v Google Mapách a jeho sprievodcoch. Svoju pozornosť obracia na to, v čom je roky skúsený, a to vyhľadávanie. Otázkou bude, ako používatelia na nové možnosti interakcie zareagujú a či budú ochotní vytvárať takéto poznámky. Minimálne možnosť „odberu“ či sledovania kľúčových slov vyzerá podľa nás nádejne.

google search follow Zdroj: Google
google search follow

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.