Android Auto na novinku stále iba čaká.

Mapy Google už obdržali nespočetné množstvo aktualizácií, ktoré im priniesli nielen lepšiu funkčnosť, ale aj krajší dizajn. Spoločnosť popri klasickej verzii pre smartfóny so systémom iOS a Android, sprístupnila aj verzie pre Android Auto a Apple CarPlay. Hoci Google sa snaží nové funkcie pre systémy Android a iOS zavádzať v približne rovnakom čase, tak nie vždy sa to spoločnosti podarí dodržať. Nanešťastie toto pravidlo platí aj pri systémoch pre vozidlá, čo potvrdzuje aj najnovšia aktualizácia Máp Google pre Apple CarPlay, pretože táto nová funkcia v systéme Android Auto stále chýba.

Portál 9to5Google informuje, že hoci sa novinka už začala vo vozidlách s Apple CarPlay objavovať, tak nie je dostupná pre všetkých používateľov. Ak je však funkcia k dispozícii, na pravej strane mapy by ste mali vidieť výstražný trojuholník. Táto funkcia je na druhej strane v Mapách Google pre iOS a Android dostupná už od roku 2019. Preto je záhadou, prečo sa táto možnosť dostáva do vozidiel až teraz, kde má najväčší zmysel.

Google Mapy pre Apple CarPlayZdroj: Google
Google Mapy pre Apple CarPlay

Aj napriek tomu, že v súvislosti s možnosťou nahlasovať aktuálne podmienky na cestách sa spomína iba Apple CarPlay, tak je celkom možné, že táto funkcia čoskoro dorazí aj do systému Android Auto, o čom zatiaľ nie je dostupná žiadna zmienka. Existujúce rozdiely medzi verziami aplikácie Mapy pre systémy Apple CarPlay a Android Auto stále nedávajú dôvod ani na to, aby nahlasovanie aktuálnych podmienok na cestách malo chýbať práve v aplikácii Android Auto. Pripomeňme si, že Android je nainštalovaný na väčšine aktívnych mobilných zariadení po celom svete, hoci Google čoskoro ukončí podporu pre milióny z nich.

Pokým nahlasovanie aktuálnych dopravných podmienok v aplikácii Waze a Apple Mapy funguje aj na platformách pre vozidlá, tak Mapy Google na tento okamih iba čakajú. Dobrou správou však je, že systém Apple CarPlay už túto možnosť začína podporovať. Pravdepodobne je iba otázkou času, kedy sa k nemu pridá aj Android Auto.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.