Zapíšu sa do histórie ako najväčšie?

Softvérová podpora Android zariadení od Samsungu je príkladná. Spoločnosť však aj naďalej pracuje na integrácii One UI 6.1 s funkciami umelej inteligencie, pričom iba nedávno sa objavili prvé správy o novej verzii používateľského rozhrania One UI 7. V súvislosti s uvedením novej verzie rozhrania sa spomína 3. október 2024, kedy sa bude konať tradičná vývojárska konferencia SDC 2024

Je preto isté, že do predstavenia novej verzie rozhrania sa bude objavovať čoraz viac zaujímavých leakov, medzi ktoré rozhodne patrí aj ten z portálu sfcnation. Zverejnené informácie naznačujú, že Samsung sa pripravuje na jeden z najväčších redizajnov rozhrania One UI pre svoje smartfóny. Prvé väčšie zmeny sa pritom objavili už s vydaním verzie One UI 6.1, ktorá do Galaxy smartfónov priniesla napríklad nový prepracovaný panel oznámení, avšak veľa vecí zostalo bez výraznejších zmien.

Android 15 logoZdroj: android.com
Android 15 logo

Ak sa pozrieme na pôvod novej správy, tak opäť narazíme na spoľahlivého leakera IceUniverse, ktorý tvrdí, že One UI 7 môže predstavovať najdramatickejšiu zmenu, aká sa v rozhraní pre Galaxy smartfóny udiala. Správa naznačuje, že predvolené ikony nového rozhrania sa budú líšiť od dizajnu ikon aktuálnej verzie. Tu by to však nemuselo končiť. Očakávajú sa totižto aj pokročilé možnosti úprav ikon v rámci používateľského rozhrania, čo je funkcia, ktorá je súčasťou samostatnej aplikácie Good Lock.

Hoci ide iba o náznak pripravovaných zmien v rozhraní One UI 7, tak tie dávajú nádej, že Samsung svoje používateľské rozhranie konečne výrazne prepracuje. Na druhej strane existuje pomerne veľa používateľov, ktorí si tieto zmeny pýtajú dlhšie, tak prečo ich nepriniesť s Androidom 15?

Samsung One UI 7Zdroj: GizChina
Samsung One UI 7

Ak započítame ďalšie dizajnové zmeny, tak Samsung by mohol zmeniť / osviežiť aj panel rýchlych nastavení a upozornení spolu s možnosťami prispôsobenia ikon, animáciou nabíjania a odomykania odtlačkom prsta, plynulejšie prechodové efekty a to nie je ani zďaleka všetko. Samsung nové rozhranie už začal testovať, pričom nevynechal modely série Galaxy S24, ale ani minuloročný Galaxy S23 Ultra.

Zdroj: sfcnation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.